- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, noutăți pentru Lotul UMB de pe Autostrada A0 Nord. Acesta ar urma să se deschidă miercuri, ora 14.00!

27 Nov, 19:39 • Oprea Alina
Lotul UMB de pe Autostrada București ar urma să fie deschis miercuri, ora 14.00! Ministrul Transporturilor a făcut publice aceste date, iar lotul a fost finalizat cu șapte luni înante de termen!
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, noutăți pentru Lotul UMB de pe Autostrada A0 Nord. Acesta ar urma să se deschidă miercuri, ora 14.00!

Potrivit surselor Economedia, Lotul 2 al Autostrăzii București Nord ar urma să fie deschis în decursul zilei de miercuri, la ora 14.00. UMB  aterminat lucrarea cu 7 luni înainte de termen, iar cei 19 kilometri al lotului dintre DN1 și DN2 vor putea fi circulați doar pe 10 kilometri între DN1, mai exact zona Corbeanca, și Autostrada A3, București – Plouești, pentru că nu se asigură descărcarea în DN2, nodul rutier fiind pe lotul 3 Afumați – Pantelimon, deocamdată în etapa de proiectare în cadrul contractului semnat semnat cu un constructor din China.

Oficialii din Transporturi au promis că de la sfârșitul anului viitor se va realiza conexiunea și cu DN 2, chinezii urmând să înceapă la primăvară lucrările pentru tronsonul de 2 kilometri lipsă.

Ai putea fi interesat și de: Mircea Geoană și-a lansat propriul volum la Târgul de Carte Gaudeamus și a făcut o previziune sumbră: „Văd un risc pentru naţiunea noastră, efectiv mi-e frică de acest lucru.”

Se deschide Lotul UMB de pe Autostrada București!

Lotul UMB de pe Autostrada București va fi deschis curând!
Lotul UMB de pe Autostrada București va fi deschis curând!

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a comunicat, în decursul zilei de vineri, 24 noiembrie 2023, că lotul UMB va fi deschis săptămâna aceasta, dar nu joi, 30 noiembrie sau vineri, 1 decembrie, Ziua Națională a României, când sunt zile libere și festivități specifice.

Ceea ce a mai comunicat Ministrul Transporturilor și este foarte important ca șoferii să ia la cunoștință acest lucru este că, Autostrada A3, București – Ploiești, va fi închisă până marți, la ora 04.30, pe sensul spre Ploiești între Centura București (DNCB) și nodul rutier Moara Vlăsiei pentru montarea panourilor de smenalizare pentru Autostrada A0.

Contractul pentru cei 19 kilometri a fost semnat la data de 17 mai 2021 cu UMB. Suma acestui contract a fost de aproape 832 milioane de lei fără TVA, prevăzând 12 luni de proiectare, 22 de execuție și 1- de garanție. Mai mult decât atât, ordinul de începere a fost emis pe data de 16 august 2021, termenul contractual de finalizare fiind iunie 2024.

În toamna anului viitor, Pizzarotti-Retter ar urma să înceapă lucrările pe Lotul 1 A0 Nord între DN1 Corbeanca și Autostrada A1 București – Pitești. Acest contract a fost semnat pe data de 20 septembrie, potrivit Economedia.

Ai putea fi interesat și de: IRD Engineering a câștigat licitația pentru supervizarea UMB pe lotul 2 Autostrada Bacău – Pașcani! Venturo contestă excluderea la CNSC!