- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Ministrul Turismului îi roagă pe români să nu mai meargă la schi pe pârtiile din Austria. În alte țări europene condițiile „ar putea fi chiar și mai bune”

07 Dec, 14:47 • Gabriela Andreescu
Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, a dorit să transmită un mesaj românilor în contextul în care Viena se opune aderării României la Spațiul Schengen. Oficialul din turism a declarat că alte țări europene, cum ar fi Elveția, Italia, Franța sau Germania, pot oferi condiții ideale pentru schiat
Ministrul Turismului îi roagă pe români să nu mai meargă la schi pe pârtiile din Austria. În alte țări europene condițiile „ar putea fi chiar și mai bune

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, a declarat, în cadrul unei emisiuni la Digi24, că numărul românilor care merg anual în vacanțe în Austria e în medie de 370.000. În schimb, numărul de turiști care vin din Austria în România nu se depășește bariera de 40.000.  El a subliniat însă că „nu numai în Austria sunt condiții ideale” pentru schiat și a enumerat alte țări europene unde condițiile „ar putea fi chiar și mai bune”

Ministrul Turismului îi îndeamnă pe români să nu mai meargă la schi pe pârtiile din Austria

„Media numărului de turiști români în Austria este de 370.000. Anul trecut au fost doar 290.000, dar vorbim de un an cu restricții. Prin comparație, numărul de turiști care vin din Austria în România nu se depășește bariera de 40.000.  Anul acesta, potrivit statisticilor din primele 10 luni, din cei 1,3 milioane de turiști străini, doar 30.000 sunt din Austria,” a declarat oficialul român.

Ministrul Turismului îi îndeamnă pe români să nu mai meargă la schi pe pârtiile din Austria
Ministrul Turismului îi îndeamnă pe români să nu mai meargă la schi pe pârtiile din Austria

Daniel Cadariu a spus că, deși românii aleg în număr mare pârtiile de schi din Austria, există multe alte țări europene care pot oferi condiții similare de schiat, unele chiar mai bune.

„E clar că principala țintă a turiștilor români în Austria sunt pârtiile de schi, însă știm cu toții că nu numai în Austria sunt condiții ideale pentru schiat. Sunt astfel de condiții, poate în unele cazuri și mai bune, în Elveția, Italia, Franța, Germania”, a declarat ministrul Turismului.

Ministrul Turismului consideră că este „de neînțeles” atitudinea guvernului austriac care se opune aderării României la Schengen.

„Nu sunt nici argumente tehnice, nici o explicație din punct de vedere a unor interese economice. Capitalul austriac e prezent pregnant în multe domenii în România – bancar, petrolier, exploatări forestiere. E datoria noastră să insistăm până în ultimul moment ca mâine să primim acel vot unanim care ar permite intrarea în Spațiul Schengen”, a conchis Cadariu.

Citește și: Porturile Brăila și Galați vor fi modernizate! Ministrul Grindeanu a anunțat semnarea a două contracte de aproape 53 de milioane de euro pentru îmbunătățirea capacității operaționale

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult