- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Minivacanţa de Rusalii 2023. În ce locuri din România te poţi caza cu buget redus

20 May, 11:48 • stefan.vlad
Minivacanţa de Rusalii 2023 ne bate la uşă şi mulţi români nu s-au decis încă unde vor pleca în aceste zile libere. În timp de unii și-au rezervat un sejur la munte sau chiar la mare, cei care nu s-au uitat la bani au optat pentru destinații din străinătate precum Italia, Spania, Grecia sau chiar Dubai.
Minivacanţa de Rusalii 2023. În ce locuri din România te poţi caza cu buget redus

Minivacanţa de Rusalii 2023. Există însă și numeroși români care sunt în căutarea vacanțelor cu buget redus, iar pentru aceștia există numeroase opțiuni. 

Una dintre opţiuni este mersul cu trenul, pentru a explora destinații noi din România. Relaxarea cu rucsacul în spate și biletul de tren la purtător vor fi cu siguranță memorabile.

În plus o astfel de călătorie se poate încheia în orice moment îți dorești, cu achiziționarea biletului spre casă. Astfel, dacă nu ai planuri pentru minivacanța de Rusalii, o excursie de o zi cu trenul poate fi varianta pe care o cauți.

Minivacanţa de Rusalii 2023. Cazare cu 130 de lei/ noapte în Apuseni

Mulți români se feresc să plece în vacanțe de teama sumelor uriașe pe care ar trebui să le acorde cazării. Ei bine, în România se găsesc numeroase variante de cazare pentru toate gusturile și buzunarele. Pentru doar 130 de lei pe noapte poți înnopta la o pensiuni din Apuseni.

Aproape de Peștera cu Cristale și de Moara cu Apă, două obiective turistice pe care merită din plin să le vezi, poți avea parte de o vacanță cu buget redus. Mai mult, în aceeași zonă, poți vizita și Păstrăvăria Șoimuș. Totodată și Peștera Urșilor se află tot în zona respectivă. Numeroase pensiuni din regiunea Bihorului au astfel de prețuri accesibile la cazare.

Citeşte şi: Destinația din Europa în care se vorbește limba română. Se află la doar câteva ore distanță de România și este la mare căutare printre turiști

Minivacanţa de Rusalii 2023. Cazare de la 99 de lei în Hunedoara

Dacă nu ai văzut încă minunatul Castel al Huniazilor sau Mănăstirea Prislop, cu siguranță minivacanța de Rusalii poate fi momentul oportun.

Mai ales că în zonă se regăsesc cazări ieftine, unele pornind de la 99 de lei. Zona este una deosebită, iar mâncarea tradițională te va cuceri.

Sărbătorile legale în România sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de week-end. Statul le acordă angajaţilor români o zi liberă de Rusalii, mai exact pe 5 iunie. Salariaţii nu vor trebui să vină la muncă nici pe 1 Iunie, de Ziua Copilului.

În plus, bugetarii vor avea parte de o zi liberă în plus față de cei care lucrează în mediul privat, este vorba despre ziua de vineri 2 iunie, astfel încât aceştia vor beneficia de o punte şi, deci, de cinci zile libere consecutive.

1 Iunie şi 5 iunie sunt considerate sărbători legale, prin urmare, angajatorii trebuie să le acorde salariaților lor ca zile libere plătite.