- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Destinația din Europa în care se vorbește limba română. Se află la doar câteva ore distanță de România și este la mare căutare printre turiști

13 May, 18:42 • Lupu Alexandra
Destinația din Europa în care oamenii vorbesc limba română. Iată despre ce oraș este vorba și de ce este la mare căutare printre turiști.
Destinația din Europa în care se vorbește limba română. Se află la doar câteva ore distanță de România și este la mare căutare printre turiști

Puțini oameni știu asta! La doar câteva ore distanță față de România se află destinația din Europa în care se vorbește destul de des limba română. Orașul Metsovo din Grecia este locul ideal de vacanță pentru românii care preferă zonele în care se vorbește destul de mult limba lor, dar mai ales, pentru cei care vor să se simtă exact ca acasă, informează playtech.ro.

Destinația din Europa în care se vorbește limba română

Oamenii din Metsovo vorbesc la perfecție limba română și sunt foarte amabili cu turiștii români. Destinația din Europa este una la mare căutare printre turiști, tocmai pentru că este situat la altitudine. Deși este o zonă specifică sezonului de iarnă, oamenii preferă să meargă în Metsovo chiar și pe timpul verii.

Metsovo poate fi vizitat pentru tradiția sa. Este un sat tradițional, în care oamenii trăiesc într-un stil pe măsură, unde se pot degusta fel și fel de mâncăruri, dar și faimosul vin, originar din Metsovo. Meșteșugurile din lemn, bisericile și drumurile pot fi admirate la tot pasul de către turiștii care vizitează destinația.

„Metsovo este cunoscut drept o destinație de iarnă, însă şi vara poți face și o mulțime de activități aici. În afară de cei care adoră să schieze, Metsovo poate fi vizitat și pentru tradiția sa. După cum toată lumea poate vedea, este un sat tradiațional.

Oamenii trăiesc într-un stil tradițional, aici poţi degusta mâncăruri tradiționale, dar şi faimosul vin, originar din Metsovo, poți admira meșteșugurile în lemn, bisericile, drumurile și tot”, a declarat un ghid turistic.

Citește și: Minivacanţă Rusalii 2023. Câte zile libere vor avea angajaţii români în luna iunie

Destinația este destul de mică, dar românii pot vizita multe zone impresionante. Piața centrală este una dintre ele. Arhitectura tradițională din vilele cu două etaje se corelează perfect cu lemnul. Situat la 1.200 metri altitudine în munții Pindului, Metsovo devine destinația ideală pentru cei care preferă să evite aglomerația marilor orașe. Zona este situată la 20 kilometri distanță de cel mai mare centru de schi din Grecia.

Metsovo, destinația la mare căutare
Metsovo, destinația la mare căutare

Un alt oraș la fel de impresionant este Verghina, acolo unde a fost descoperit locul de înmormântare a regilor Macedoniei, inclusiv mormântul lui Filip al II-lea al Macedoniei, tatăl lui Alexandru cel Mare. Muzeul din destinația menționată trebuie vizitat fără scuză, tocmai pentru că definește istoria civilizației vremurilor de demult.

„Este un sat foarte simplu în zilele noastre, dar a fost odinioară un nucleu al Regatului antic macedonean, unde a început totul. Acest muzeu trebuie vizitat, pentru că aici locuiau oameni care au definit istoria și chiar civilizația vremurilor moderne.

Avem clădiri legate de Filip, succesorul lui Alexandru cel Mare, cel care a fost aici pentru a-și salva tatăl, a-și lansa excursia în Asia și pentru a cuceri lumea”, spune ghidul turistic.

Te-ar putea interesa și: Trucul prin care poți cumpăra bilete de avion cu mai puțin de 30 euro! Când este cea mai bună perioadă să pleci în vacanță