- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mircea Fechet anunță proiectul momentului cu privire la programele Rabla și Rabla Plus: „Nu pot să ascund faptul că mi-aş dori foarte mult”

30 Nov, 10:38 • Bumbeneci Diana
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, despre programele Rabla și Rabla Plus: ‘Mi-aș dori foarte mult să avem un program dedicat flotelor de transport de marfă’
Mircea Fechet anunță proiectul momentului cu privire la programele Rabla și Rabla Plus: „Nu pot să ascund faptul că mi-aş dori foarte mult”

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, aduce noi detalii cu privire la programul Rabla. Oficialul de la Mediu a explicat că programele Rabla şi Rabla Plus că şi-ar dori foarte mult să avem un program dedicat flotelor de transport de marfă, că vorbim de curieri, că vorbim de pizza, de taximetrie.

Ce s-ar putea schimba la programele Rabla și Rabla Plus

„RABLA este cel mai vechi program pe care MInisterul mediului şi Administraţia Fondului pentru Mediu îl desfăşoară în România. Este un program cu tradiţie şi spun cu mândrie că un procent semnificativ din autoturismele vândute de cei doi producători români ajung la populaţie şi prin cele două programe”, a declarat Mircea Fechet în emisiunea România Politică de la Prima News.

Citește și: Programul Rabla ar putea avea modificări majore pentru români. Sunt vizate doar anumite mașini pentru cumpărare

Ministrul Mediului a mai explicat că în programul Rabla Plus s-a deschis săptămâna trecută o nouă sesiune și s-au pus la dispoziție 72 de milioane de lei. ”Îmi doresc să fim şi mai ambiţioşi anul viitor”, a spus Fechet,  completând că trebuie transpusă în numărul de maşini finanţate.

Ministrul Mircea Fechet
Ministrul Mircea Fechet

Cu alte cuvine, dacă reuşim să punem în circulaţie un număr mai mare de autoturisme electrice, decât am făcut-o în anul trecut (..) eu mă declar satisfăcut”, a spus ministrul.

Tot pe marginea acestui subiect, Mircea Fechet a explicat că ”anul acesta, la Rabla Plus, au avut 780 de milioane de lei buget”. Pentru anul următor, ministrul vrea să majoreze semnificativ bugetul și să extindă aria beneficiarilor, însă cele mai multe decizii vor fi clarificate în funcție de alocarea bugetului pe 2024.

”Nu pot să ascund faptul că mi-aş dori foarte mult să avem un program dedicat flotelor de transport de marfă, că vorbim de curieri, că vorbim de pizza”, a spus ministrul mediului, el făcând referire şi la taximetrie.

Te mai poate interesa: Programul „Rabla pentru sobe” este gata de lansare! Fechet: „E pentru prima dată în România programul rabla pentru sobe”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult