- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mircea Geoană, dezvăluiri despre boala care îi macină corpul: „În România am fost diagnosticat greșit de două ori!”

12 Mar, 22:59 • Cornel Ghimeșan
Mircea Geoană, adjunctul secretarului general al NATO, a dezvăluit că a întâmpinat dificultăți majore legate de sănătate și că a fost diagnosticat în mod incorect de două ori în România. Speculațiile privind starea sa medicală au fost alimentate de aspectul său vizibil afectat, ceea ce a dus la zvonuri despre o posibilă formă de cancer.
Mircea Geoană, dezvăluiri despre boala care îi macină corpul: „În România am fost diagnosticat greșit de două ori!”

Mircea Geoană a decis să vorbească deschis despre boala cu care se confruntă. În calitate de secretar general adjunct al NATO, a dezvăluit că a avut o experiență dezamăgitoare în sistemul medical românesc, subliniind că a fost diagnosticat greșit de două ori. Mai mult, medicii nu i-au comunicat direct diagnosticul, ci l-au informat pe copiii săi, ceea ce a generat anxietate și neliniște atât pentru el, cât și pentru familia sa.

Citește și: Ghiozdanele de tip troler, interzise în școli. Cine și de ce a impus această lege

„Sunt detalii care… poate în cartea de memorii o să le scriu sau o să le scrie un biograf al meu când o să aibă voie să se uite la arhive. Am avut și eu probleme de sănătate, am avut sperieturile mele… Am avut de două ori diagnostic greșit în România. Nu o spun cu păcat. M-am speriat și eu și familia. Medicul nici nu mi-a spus diagnosticul, le-a spus copiilor. A fost și foarte multă amplificare”, a spus Mircea Geoană la podcast-ul lui Cătălin Măruţă.

Cine i-a salvat viața lui Mircea Geoană

Ulterior, Mircea Geoană a apelat la rețeaua de spitale NATO de la Bruxelles, unde a primit un diagnostic corect. Acest episod a ridicat întrebări legate de eficiența și calitatea sistemului medical din România.

„Nu cred ca a fost ceva răutăcios în speculațiile respective. Am mers în Belgia la control și am aflat că, de fapt, era altceva. Este prima oară când spun, nu-mi place să arăt cu degetul, dar nu cred că au făcut-o intenționat. Asta au zis ei ca se întâmplă. Nu o dată, ci de două ori. Când am aflat diagnosticul nu am crezut și am zis să încep să fac investigații. Sunt oameni buni în sistemul nostru medical, însă cred că trebuie regândit și reorganizat totul. Trăind la Bruxelles, când mă duc la medic, mă duc mai degrabă acolo, pentru că sunt medicii noștri și mă duc pe sistemul nostru de la NATO”, a mai declarat Mircea Geoană.

Citește și: CNAIR a publicat tabelul cu prețurile pentru rovinietă 2024. Iată ce taxe vor plăti șoferii

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult