- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mircea Geoană, noi declarații despre situația actuală de securitate: „NATO nu va fi intimidată sau descurajată”

15 Nov, 15:18 • Bumbeneci Diana
Mircea Geoană confirmă faptul că NATO nu va ceda în fața presiunilor puse de Rusia și va continua să păstreze teritoriul aliat și oamenii în siguranță.
Mircea Geoană, noi declarații despre situația actuală de securitate: „NATO nu va fi intimidată sau descurajată”

Mircea Geoană susține că România este un aliat NATO „foarte apreciat” și are contribuția sa la securitatea comună, inclusiv în acest moment de răscruce. Secretarul general adjunct al NATO a făcut mai multe declarații de actualitate într-o intervenție online la conferința internațională  „Gândirea Militară Românească”.

Mircea Geoană susține că situația de conflict nu va intimida NATO

„Regiunea Mării Negre a fost punctul de interes, bastionul și platforma de lansare a agresiunilor ruse care s-au acumulat până la războiul de azi. Comportamentul iresponsabil și ostil al Rusiei în regiunea extinsă a Mării Negre afectează profund securitatea Alianței”, a punctat secretarul general adjunct al NATO.

Ai mai putea citi: Aglomerație la granițele țării. Aproape 67.000 de persoane au intrat luni în România. Mii de ucraineni s-au aflat la frontieră

Mircea Geoană, noi declarații despre situația actuală de securitate: „NATO nu va fi intimidată sau descurajată”
Mircea Geoană, noi declarații despre situația actuală de securitate: „NATO nu va fi intimidată sau descurajată”

În acest context, Mircea Geoană a mai explicat că, „de la conflicte înghețate până la folosirea forței militare, de la restricții repetate ale libertății de navigație la atacuri privind securitatea cibernetică, Rusia a folosit toate instrumentele tradiționale și hibride”.

 „A transformat părți din Marea Neagră într-un teritoriu de război. Deci, ce se întâmplă în Marea Neagră nu rămâne în Marea Neagră”, a completat Geoană, citat de Agerpres.

Secretarul general adjunct al NATO a mai mulțumit țării că „a făcut posibile condițiile pentru exporturile de produse din Ucraina prin porturile și prin traversarea teritoriului său”.

„Retragerea parțială a Rusiei din Herson demonstrează curajul incredibil ale forțelor armate ucrainene și ne arată cât de important este să continuăm susținerea Ucrainei.

Președintele Putin reacționează la înfrângerile pe care le înregistrează pe câmpul de luptă cu mai multe atacuri asupra orașelor ucrainene, asupra civililor, asupra infrastructurii civile și cu o retorică periculoasă legată de forțele nucleare. Așa că trebuie să ne păstrăm cursul pentru Ucraina, dar și pentru noi. NATO nu va fi intimidată sau descurajată. Vom susține dreptul Ucrainei la autoapărare atât cât este nevoie. În același timp, continuăm să ne consolidăm apărarea proprie, pentru a păstra teritoriul aliat și cei un miliard de cetățeni ai noștri în siguranță”, a arătat Mircea Geoană.

Conform acestuia, prezența aliată consolidată din țara noastră are un mesaj clar. „Suntem aici să apărăm România și fiecare centimetru de sol aliat”.

Mai citi : Cele mai bune companii din România au peste 1,3 milioane de angajați. A fost anunțată data la care va fi prezentat Topul Național al Firmelor

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult