- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mircea Geoană:„Rusia știe foarte bine că un război nuclear nu trebuie niciodată început și nu poate fi câștigat”

22 Sep, 19:25 • Cornel Ghimeșan
Secretarul general adjunct NATO, Mircea Geoană, a declarat joi că amenințarea nucleară a lui Vladimir Putin este un gest care arată neputința. Geoană susține că arma reală a Rusiei este gazul.
Mircea Geoană:„Rusia știe foarte bine că un război nuclear nu trebuie niciodată început și nu poate fi câștigat”

Mircea Geoană, secretarul general adjunct NATO a vorbit joi, 22 septembrie, despre Vladimir Putin și despre amenințările nucleare pe care acesta le lansează, punănd accentul pe faptul că dictatorul rus este perfect conștient de faptul că Rusia nu poate porni un război nuclear cu NATO. Acesta a subliniat faptul că amenințările lui Putin reprezintă un gest disperat, care denotă faptul că oficialii de la Kremlin sunt conștienți de faptul că războiul merge prost.

„E o recunoaștere a faptului că războiul merge prost pentru ei, iar apelul la mobilizare, chiar și parțială, e o recunoaștere a faptului că nu poate să îi oprească pe ucraineni din ofensiva pe care au declanșat-o și care are succes”, spune Geoană.

Citește și: Toți bărbații care au protestat ieri împotriva lui Putin au primit ordine de încorporare în armată! Tinerii protestatari au fost arestați și trimiși direct pe front

Secretarul NATO a mai explicat faptul că Rusia precizează că Alianța și aliații monitorizează mișcările Rusiei și că există o diferență foarte mare între amenințările aruncate de Rusia și realitatea din teren.

Mirecea Geoană:„Rusia știe foarte bine că un război nuclear nu trebuie niciodată început și nu poate fi câștigat”
Mirecea Geoană:„Rusia știe foarte bine că un război nuclear nu trebuie niciodată început și nu poate fi câștigat”

Geoană vorbește despre „adevărata armă” a Rusiei

În cadrul emisiunii DigiFM, Mircea Geoană a explicat faptul că adevărata armă a lui Putin, în acest moment, este gazul rusesc, care ne destabilizează economic la nivel general. Deși liderul NATO este de părere că o să avem parte de o iarnă foarte grea, este optimist cu privire la viitor, susținând că se vor găsi soluții prin care să ne câștigăm independența.

„Rusia va continua să folosească arma energetică. Aceste prețuri mari, care ne afectează pe noi toți, inflația care decurge din aceste prețuri mari la energie, opinia publică care devine în mod firesc nervoasă și nemulțumită. Încearcă să găsească puncte de fractură în interiorul comunităților noastre democratice. Este foarte important să înțelegem că acestea sunt gesturi disperate și că după această iarnă care va fi fără îndoială foarte, foarte grea, vom avea în Europa resurse alternative care să ne facă independenți față de șantajul rusesc.„ a mai declarat Mircea Geoană

Alte articole: Comisia Europeană ia în calcul noi sancțiuni împotriva Rusiei. Ursula von der Leyen: „Putin are arme nucleare, dar nu vom ceda niciodată”

 

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult