- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mită record! Un polițist a cerut 300.000 de euro pentru a ascunde un caz de evaziune fiscală

27 Apr, 17:01 • Bumbeneci Diana
Un polițist ar fi cerut 300.000 de euro mită pentru a închide ochii la un caz de evaziune fiscală. Acesta va fi judecat de DNA.
Mită record! Un polițist a cerut 300.000 de euro pentru a ascunde un caz de evaziune fiscală

Mită ireal de mare! Un agent de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a ajuns în judecată de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat că ar fi cerut 300.000 de euro de la o persoană cercetată de Parchetul Înaltei Curţi pentru evaziune fiscală şi delapidare în schimbul propunerii unei soluţii favorabile în respectivul caz, anunță Agerpres.

Un polițist a cerut 300.000 de euro pentru a ascunde un caz de evaziune fiscală

Conform unui comunicat al DNA transmis azi de sursa citată, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Mihai-Cătălin Bîzăran, la data faptelor agent de poliţie judiciară în cadrul IGPR – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, pentru luare de mită, trafic de influenţă, şi folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.În acelaşi dosar a fost trimis în judecată, în stare de libertate, şi o altă persoană, pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă.

Ai mai putea citi: Adio drumuri la poliție! Începând de azi, cazierul poate fi obținut online. Iată cum

Procurorii anticorupţie au mai transmis în rechizitoriu că, în perioada 28 septembrie – 30 decembrie 2022, Mihai-Cătălin Bîzăran, în calitate de lucrător de poliţie judiciară delegat să efectueze activităţi de urmărire penală într-un dosar aflat în lucru la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), ar fi pretins de la o celălalt bărbat (persoană vizată în cauza respectivă) cercetat pentru săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi delapidare, suma de 300.000 euro (200.000 euro pentru sine şi 100.000 euro pentru un intermediar).

Mită
Mită

„Banii respectivi ar fi fost pretinşi de inculpatul Bîzăran Mihai-Cătălin în schimbul promisiunii că acesta ar face cercetări într-un anume sens, astfel încât prejudiciul să fie stabilit într-un cuantum redus, precum şi pentru a propune o soluţie de clasare în cazul infracţiunii de evaziune fiscală şi că ar interveni la procurorul de caz (asupra căruia a lăsat să se înţeleagă că ar avea influenţă) astfel încât acesta din urmă să dispună soluţia clasării pentru infracţiunea de evaziune fiscală şi să încheie un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu persoana vizată pentru infracţiunea de delapidare”, se precizează în comunicat.

În acelaşi context, după cum susțin anchetatorii, în perioada 14 – 30 decembrie 2022, Mihai-Cătălin Bîzăran i-ar mai fi transmis aceleiaşi persoane informaţii nedestinate publicităţii din dosarul respectiv. Cu toate acestea se vor derula cercetările în continuare. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.

Citește și: Godină, noi declarații legate de demisia din poliție: „Consider că merit mai mult…”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult