- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Modificări istorice în circulația rutieră. Se schimbă tot ce știam despre permisul categorie B în 2024

18 Jan, 21:02 • Bumbeneci Diana
Modificări cruciale în circulația rutieră: permisul categorie B se echivalează cu Tr1. Tractoarele vor putea circula cu o viteză maximă de 40 km/h pe drumurile publice.
Modificări istorice în circulația rutieră. Se schimbă tot ce știam despre permisul categorie B în 2024

Guvernul

condus de Marcel Ciolacu a aprobat, joi, o ordonanţă de urgenţă care modifică şi completează unele acte normative referitoare la categoriile de permis de conducere disponibile în România pentru tractoare şi vehicule agricole. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Executivului Mihai Constantin.

Se schimbă tot ce știam despre permisul categorie B în 2024

„Este vorba despre echivalarea permisului categoria B cu permisul Tr1, categorie nou introdusă, care va permite conducerea tractoarelor agricole sau forestiere cu o viteză maximă de 40 km/h pe drumurile publice şi înscrierea echivalării categoriilor B şi Tr cu categoria Tr1 în permisul de conducere pentru noile emisiuni, dar nu mai devreme de 90 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei, fără examinare de către autoritatea competentă”, a mai explicat el, relatează News.ro.

Ai mai putea citi și: O bancă din România transformă cardurile expirate în țevi din plastic: 1 milion de carduri pot fi reciclate anual

Permis auto categorie B
Permis auto categorie B

„O altă ordonanţa de urgenţă aprobată de Guvern are în vedere modificarea şi completarea unor acte normative referitoare la categoriile de permis de conducere disponibile în România pentru tractoare şi vehicule agricole. Este vorba despre echivalarea permisului categoria B cu permisul Tr1, categorie nou introdusă, care va permite conducerea tractoarelor agricole sau forestiere cu o viteză maximă de 40 km/h pe drumurile publice şi înscrierea echivalării categoriilor B şi Tr cu categoria Tr1 în permisul de conducere pentru noile emisiuni, dar nu mai devreme de 90 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei, fără examinare de către autoritatea competentă”, a anunţat Mihai Constantin, la finalul şedinţei de joi a Guvernului.

Oficialul a mai explicat și că „aceste modificări sunt în concordanţă cu Planul Naţional Strategic pentru exerciţiul financiar 2023-2027, care prevede o creştere semnificativă a parcului de utilaje agricole, fapt ce generează o disproporţionalitate între numărul de utilaje şi personalul specializat”.

Vezi și: Ajutor de înmormântare 2024. Începând cu luna ianuarie se oferă alte sume de bani

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult