- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Modificările fiscale îi determină pe IT-iști să își schimbe locul de muncă. Cum vor aceștia să compenseze scăderea

12 Oct, 11:57 • Oprea Alina
Cum ar fi ca tocmai IT-iștii să renunțe la locurile lor de muncă din cauza salariului? Modificăriule fiscale îi determină pe aceștia să recurgă la un asfel de gest, susținâd că vor compensa scăderea cauzată de modificările fiscale prin căutarea unui alt loc de muncă
Modificările fiscale îi determină pe IT-iști să își schimbe locul de muncă. Cum vor aceștia să compenseze scăderea

Una dintre cele mai cunoscute platforme de căutare de joburi, Bestjobs, a efectuat un raport de analiză în care arată că cei care lucrează în domeniul IT încearcî să nu rsimtă atât de mult ceea ce înseamnă modificări fiscale. O treime dintre aceștia se bazează pe faptul că angajatorul va compensa scăderea salariului rezultată din impozitare, 21% dintre aceștia vor să își deschidă SRL, iar 19% vor să colaboreze prin PFA cu colaboratorul. De asemenea, există și o parte dintre aceștia care își asumă schimbările produse de către modificările fiscale.

Citește mai multe despre: Job de acasă, plătit cu 250 de dolari pe oră. Nu ai nevoie de facultate pentru a face asta

Sondajul BestJobs

Domeniul IT este un domeniu care asigură un salariu destul de mare, e aceea dorința angajaților de a -și schimba locul de muncă sau mediul, asta pentru a-și acoperi taxele. Peste 40% diontre aceștia vor să beneficieze de un salariu mai mare, 35% vor pentru anumite proiecte care lise par a fi mai provocatoare, iar 21% vor pachete de beneficii mai generoase. Ceilalți 4% doresc doar să schimbe mediul de lucru.

Angajații din domeniul IT au beneficiat pentru o perioadă îndelungată de multe beneficii, iar în această perioadă se află în dezabtere tematia măsurilor fiscale. Astfel, făcând un raporaj la nivel de România, conform celor de la INS, potrivit Economedia, la finalul anului 2022, ca și procentaj, numărul de anagajați în domeniul informațiilor și comunicașiilor era de 3,4% . Pe lângă aceștia, mai erau și cei care colaborau prin PFA sau microîntreprindere. Un jobî acest domeniu este foarte căutat și conform celor de la Bestjobs sunt peste 100.000 de aplicări pentru un job în domeniul IT. Conform statisticilor, 3 din 4 doresc să își schimbe jobul până anu viitor.

Beneficiile oferite de domeniul IT

Beneficiile pe care acest job le oferă sunt multiple, de aceea cei mai mulți optează pentru un loc de muncă în acest domeniu. Cel mai confortabil lucru este acela de a lucra de acasă, pentru că 60% dintre repondenți doresc acest lucru. Pe lângă confortul de a lucra de acasă, flexibilitatea programului este un plus pentru aceștia. 17% dintre aceștia au afirmat că peferă să lucreze câtea ore dimineața și câteva ore seara, astfel că foarte mulți dintre aceștia preferă să aibă un focus mai mare auspra finalizării taskurilor, nu pe orele petrecute la muncă, pentru că doresc să fie eficienți.

În topul beneficiilor angajaților: acțini la companie acolo unde este cazul (44%), asigurare sănătate privată (31%), abonament la clinici medicale private (28%), contribuții la pensii private (12%), asigurarea de viață privată (11%), al 13-lea salariu (10%) și acordarea de prime și bonusuri de performanță (7%), potrivit susrsei citate.

Citește mai multe despre: Trucul simplu prin care poţi să creşti viteza conexiunii WiFi pe telefon