- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Moneda de 20 de lei reprezintă o afacere profitabilă pentru români! Află acum cât produce aceasta!

15 Oct, 20:18 • Stefan Simion
Cine ar fi crezut că moneda de 20 de lei specifică istoriei române recente poate fi considerată o afacere? De ceva vreme, moneda cu bustul lui Ștefan cel Mare pare a fi noul exponat al internetului aducând un profit considerabil românilor.
Moneda de 20 de lei reprezintă o afacere profitabilă pentru români! Află acum cât produce aceasta!

Istoria României este una bogată, iar în acest context se face referire doar la ceea ce înseamnă perioada de dinainte de 1989, ci și după. În anul 1991 a fost pusă în circulație o monedă de 20 de lei ce avea inscripționat bustul lui Ștefan cel Mare și a continuat a fi în circulația financiară românească până în anul 2003. Totodată, în anul 1996 a mai fost emisă încă una de acest fel, de 20 de lei, însă o variantă rară care a existat în doar 500.000 de exemplare.

(Moneda Veche) 20 lei 1991 (Stefan cel Mare)
(Moneda Veche) 20 lei 1991 (Stefan cel Mare)

Nu o să îți vină să crezi cât poate valora o monedă de 20 de lei din anul 1991!

Românii știu să facă o afacere din orice, iar o monedă din istoria română recentă nu a reprezentat un impediment din a crea un „business”. Persoana în cauză a publicat pe o platformă populară anuțul vânzării acesteia susținându-i starea bună în care se află. Este vorba de varianta din anul 1991, iar prețul de vânzare este de 1.500 de lei. Anunțul de pe internet nu este foarte complex, întrucât este publicată doar o poză cu moneda aferentă și cu un titlu simplu care descrie ce se vinde.

„Monedă de douazeci de lei emisă în 1991, cu efigia lui Ștefan Cel Mare, în stare foarte bună.”, este ceea ce descrie vânzătorul în anunț.

Vezi și: https://www.dailybusiness.ro/stiri-interne/situatie-fara-precedent-emil-boc-intervine-pentru-viitorii-studenti-it-371423/

Multiple exemplare care au fost puse în vânzare!

Nu doar acești 20 de lei au fost puși în vânzare, întrucât 25 de bani din anul 1986 sunt vânduți la prețul de aproximativ 5.000 de lei, care avea stema Republicii Socialiste Române. Nu doar în această situație prețul de vânzare este considerabil, dar și moneda de 100.000 de lei din anul 1946 a fost profitabilă, producând 130 de lei per bucată și era făurită în argint.

Totul despre detalii – moneda reprezentată de bustul lui Ștefan cel Mare

Reprezentația istoriei române recente are detalii greu de uitat: u diametru de 24 de milimetri, o grosime de 1.70 de milimetri, iar greutatea sa este de circa 5 grame. Din punct de vedere al circulației a fost de 43.200.000 de piese. Constantin Dumitrescu, creatorul acesteia, a ales oțelul placat cu alamă ca fiind materialul utilizat pentru crearea acestei monede.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult