- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Moș Crăciun vine cu tichete sociale pentru vârstnici și pachete de dulciuri pentru copii, până la 22 noiembrie. Ce condiții trebuie îndeplinite

27 Nov, 19:24 • Bocioacă Bianca
Cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, în perioada 20 noiembrie - 22 decembrie 2023, Direcția de Asistență Socială (DAS) derulează campania „Dar din suflet pentru seniori”, în cadrul căreia municipalitatea oferă vârstnicilor din Brașov tichete sociale în valoare de 200 de lei.
Moș Crăciun vine cu tichete sociale pentru vârstnici și pachete de dulciuri pentru copii, până la 22 noiembrie. Ce condiții trebuie îndeplinite

Ticgete sociale de câte 200 de lei pentru vârstnici, de Crăciun. Beneficiarii sunt persoanele cu domiciliul în Brașov, cu vârsta de minimum 63 de ani femeile și 65 de ani bărbații și cu venituri de până la 1.700 de lei pe lună.

De sprijinul financiar beneficiază persoanele care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții:

  • au domiciliul stabil în municipiul Brașov;
  • au venituri de până la 1700 lei/lună;
  • au vârsta de minim 63 ani femeile sau minim 65 ani bărbații sau împlinesc vârsta până în data
  • nu au datorii față de bugetul local.

Citește și: Pe 29 noiembrie se deschide primul târg de Crăciun din București! Surprize mari la West Side Christmas Market„Din această săptămână am început campania dedicată seniorilor Brașovului, «Dar din suflet», cu ocazia sărbătorilor de Crăciun. Am pregătit peste 6.000 de tichete valorice care să le aducă un mic ajutor bunicilor brașoveni. Cei care au beneficiat cu ocazia sărbătorilor de Paște de aceste tichete sociale nu mai trebuie să depună nici o cerere. Sunt suficiente actul de identitate și cuponul de pensie în original pentru a ridica tichetele. Beneficiarii care nu au mai beneficiat de program pot trimite cererea și documentele necesare prin e-mail sau pot veni direct la sediul DAS pentru a intra în posesia acestora. Persoanele care nu se pot deplasa pot trimite un împuternicit”,

a precizat viceprimarul Flavia Boghiu, potrivit BrasovCity.ro.

Sprijinul financiar din cadrul programului se acordă sub formă de tichete socialeîn valoare de 200 de lei (10 bonuri – 20 lei bucata), care pot fi utilizate exclusiv pentru achiziționarea de alimente. Potrivit precizărilor reprezentanților Direcției de Asistență Socială, în campania pentru sărbătorile de Paște, 6.117 de brașoveni au beneficiat de aceste tichete.

Tichete sociale de Crăciun

Persoanele care nu au mai beneficiat de acest program, dar îndeplinesc condițiile de eligibilitate, trebuie să depună o cerere însoțită de următoarele documente:

  • actul de identitate (CI sau BI) original;
  • cupon de pensie pentru luna anterioară sau luna solicitării, iar pentru cazul în care nu se pot deplasa, împuternicire olografă însoțită de documente medicale din care să reiasă incapacitatea solicitantului de a se deplasa, precum și actul de identitate al împuternicitului.

Ridicarea tichetelor sociale se face de la sediul DAS Brașov (fie personal, fie prin persoana împuternicită), cu actele în original.

Programul de lucru cu publicul al Direcției de Asistență Socială Brașov este: luni, marți, miercuri, vineri între orele 08:30-15:00 (pauză de dezinfecție 11:30-12:00) și joi între orele 8.30-17.00 (pauză de dezinfecție 14:30-15:00).

Citește și: De unde poți cumpăra brazi de Crăciun la doar 15 lei! Disponibili în toată țara

Tichete sociale de Crăciun pentru familiile din Rovinari

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă 2023, Consiliul Local al orașului Rovinari și Primăria Rovinari vor acorda tichete sociale cu o valoare de 100 lei/tichet cu T.V.A. și pachete cu dulciuri pentru copii, în valoare de 80 de leo/pachet cu T.V.A., potrivit legislației în vigoare, pentru familiile/persoanele cu domiciliul sau reședința pe raza administrativ teritorială a orașului Rovinari, ale căror venituri/membru de familie se încadrează până la suma de 634 lei/luna (limita maximă admisă pentru beneficiarii de alocație pentru susținerea familiei, conform Legii nr. 277/2010).

Înscrierile s-au făcut la sediul Primăriei Oraș Rovinari – Compartimentul Protecție Socială, unde s-a eliberat un bon de ordine pe care beneficiarul îl va prezenta în data programării persoanei înscrise, la distribuirea tichetelor sociale și a pachetelor cu dulciuri.

Tichetele sociale se vor distribui familiilor după cum urmează:

  • la persoanele singure și familii cu doi membri – un tichet social;
  • la familiile compuse din trei-cinci membri – două tichete sociale;
  • la familiile compuse din peste cinci membri – trei tichete sociale.

Pachetele cu dulciuri se vor distribui doar copiilor proveniți din familiile beneficiare de tichete sociale până la vârsta de 18 ani, inclusiv pentru cei care fac dovada că frecventează cursuri liceale sau cursuri de școli profesionale. În total, au fost depuse puțin peste 200 de cereri pentru tichetele sociale și pachetele cu dulciuri.