- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Necesarul de fonduri pentru Ministerul Transporturilor trebuie să fie mai mare anul viitor: „Altfel ajungem într-o zonă pe care nu şi-o doreşte nimeni, şi anume una de băltire, aşa cum a fost la transporturi 30 de ani.”

24 Nov, 16:24 • Oprea Alina
Ministerul Transporturi are nevoie de fonduri mult mai mari pentru anul 2024. Acesta nu se poate înadra anul viitor cu un buget similar celui alocat în anul 2023, Sorin Grindeanu fiind sigur că se va ajunge la un numitor comun, în curând!
Necesarul de fonduri pentru Ministerul Transporturilor trebuie să fie mai mare anul viitor: „Altfel ajungem într-o zonă pe care nu şi-o doreşte nimeni, şi anume una de băltire, aşa cum a fost la transporturi 30 de ani.”

Ministerul Transporturilor nu se poate încadra în anul 2024 cu fonduri similare celor alocate în anul 2023, precum a propus Ministerul Finanțelor. Astfel, va cere finanțare pe măsura investițiilor, pentru că altfel ajungem „într-o zonă de băltire”, precum a fost în ultimii 30 de ani, așa cum a declarat, în decursul zilei de vineri, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit celor furnizate de Agerpres.

Ai putea fi interesat și de: Șoferii se vor bucura de zeci de kilometri de drum expres și autostradă până la finalul anului 2023! Sorin Grindeanu a publicat calendarul!

Necesarul de fonduri este mult mai mare pentru anul 2024!

Sorin Grindeanu a precizat că necesarul de fonduri pentru anul viitor este „mare de tot”.

„Domnii de la Finanţe ne-au trimis limitele, aşa cum se obişnuieşte, ne-au trimis limitele bugetare pentru anul 2024, aproape la fel cu ce am primit pe 2023, deci undeva în jur de 24 de miliarde (de lei – n.r). Sigur că eu am avut împreună cu domnii secretari de stat şi cu companiile din subordine şi cu toţi factorii de decizie mai multe şedinţe din acest punct de vedere şi n-am putut să ne încadrăm şi nu putem să ne încadrăm în aceste limite. Necesarul la prima strigare este mare de tot la Ministerul Transporturilor.

Ministerul Transporturilor are nevoie de mai multe fonduri în 2024!
Ministerul Transporturilor are nevoie de mai multe fonduri în 2024!

Asta nu înseamnă că în zilele următoare nu vom avea discuţii cu cei de la Finanţe, care sigur că au, din punct de vedere al bugetului, au privire de ansamblu pe toate componentele şi eu sunt convins că o să ajungem la un punct de vedere comun. Dar asta nu înseamnă că transporturile în anul 2024 nu trebuie să beneficieze de finanţare pe măsura proiectelor de investiţii, pentru că altfel ajungem într-o zonă pe care nu şi-o doreşte nimeni, şi anume una de băltire, aşa cum a fost la transporturi 30 de ani.

O zonă în care ţinem transporturile în perfuzii: nici nu moare (sectorul – n. r.), dar nici nu trăieşte bine. Exemplul cel mai bun e ceea ce s-a întâmplat în ultimii doi ani. Exact în urmă cu doi ani s-a depus jurământul de către Guvernul Ciucă în Parlament, în 21 noiembrie.

Azi sunt doi ani de când sunt şi eu la Transporturi şi am avut bugetul pe 2021, cam 14 miliarde. Eu zic că încheiem anul ăsta, adică după doi ani, aproape dublu. Nu se poate în 2024 să fie mai puţin decât am avut în 2023. Exclus aşa ceva! Şi credeţi-mă că ştiu să negociez, astfel încât transporturile să continue într-un trend ascendent sau bugetul transporturilor să fie pe un trend ascendent. Fără dubii”, a comunicat Sorin Grindeanu, conform celor de la Digi24.

Totodată, acesta a fost întrebat de jurnaliști care a fost solicitarea MTI, iar șeful de la Transporturi a menționat că, în discuția inițială avută în interiorul instituției a fost vorba de o sumă de trei ori mai mare comparativ cu alocarea din acest an.

„Sigur că mi-a fost milă de reacţiile pe care le-am provocat (ministrului Finanţelor, Marcel Boloş – n. r.) spunându-i limitele la care am ajuns iniţial. Dar, sigur că lucrurile acestea se negociază şi se duc în jos”, a completat Grindeanu, potrivit sursei citate.

Ai putea fi interesat și de: Lotul 2 al autostrăzii A0, construit de firma lui Umbrărescu, va fi deschis circulației la final de noiembrie. Sorin Grindeanu a făcut marele anunț