- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nicoale Ciucă a confirmat! Bugetul pentru anul 2024 a fost pus în transparență decizională!

12 Dec, 23:41 • Oprea Alina
Subiectul aferent bugetului pentru anul 2024 este unul foarte discutat. Nicoale Ciucă a iețit în față si a afirmat că acesta este pus în transparență decizională. Mai mult decât atât, această decizie a fopst luată în armonie cu noile măsuri luate de Guvern!
Nicoale Ciucă a confirmat! Bugetul pentru anul 2024 a fost pus în transparență decizională!
Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a anunțat că bugetul pentru anul 2024 urmează a fi pus în transparență decizională. Această decizie a fost luată în decursul serii de marți, 12 decembrie 2023, iar acest lucru se va întâmpla în câteva minute, conform spuselor acestuia.

Bugetul pentru 2024

În această seară, acesta urmează să fie pus în transparență decizională, acest anunț venind din partea Președintelui Senatului, Nicolae Ciucă. Mai mult decât atât, acesta susține că a fost construit pentru a se amorniza cu măsurile proaspăt luate de Guvern. Ciucă consideră că acesta va susține, cu siguranță, creșterea economică a țării.

Buget 2024
Buget 2024

„Cred că este o chestiune de minute, dacă nu, sper că nu mai mult de un ceas, să avem bugetul în transparenţă. (…) Bugetul a fost construit în baza tuturor măsurilor care au fost luate pentru a putea să gestionăm cheltuielile bugetare şi să creştem veniturile şi să asigurăm României creşterea economică”, a precizat Nicolae Ciucă, pentru Digi24.

Coaliția are planificată trimiterea proiectului Legii bugetului pentru anul 2024 către Parlament în decursul săptămânii viitoare.

Nicolae Ciucă a adăugat că acesta a fost stabilit cu ajutorul unui bun dialog cu Premierul Marcel Ciolacu. Mai mult decât atât, acesta a fost construit pe baza noilor măsuri fiscale.

„Am discutat cu Marcel Ciolacu și discutăm în fiecare zi legat de aceste măsuri, inclusiv de aspectele care țin de tot ce s-a discutat în spațiul public vizavi de asigurarea veniturilor necesare pentru construcția bugetului și am reușit să ne impunem această asumare, care este absolut normală pentru orice decident politic atunci când ia măsuri care impactează mediul de afaceri și am explicat foarte clar că acestea sunt măsurile și că nu va fi o altă măsură fiscală pe 2024”, a explicat Ciucă, potrivit capital.ro.

Liderul PNL a mai adăugat și că Pilonul II de pensii va rămâne intact, aceasta reprezentând o angajare la nivelul Coaliției. Astfel,  va fi înregistrată o creștere a contribuției cu un procent începând cu 1 ianuarie 2024.

„Am rămas același Nicolae Ciucă, la fel de natural. A fost o chestiune de ton, nu de altceva”, a precizat Nicolae Ciucă, conform sursei citate.

Ai putea fi interesat și de: Care este bugetul familiei pentru cadourile de sărbători și ce-și doresc copiii de Crăciun. Ce poți face cu 195 de lei?