- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nicolae Ciucă a primit un premiu de excelență! Fostul premier al României nu s-a prezentat pentru a ridica distincția. Motivul este unul inedit

13 Jun, 17:59 • Lupu Alexandra
Prima distincție primită de Nicolae Ciucă, după demisia. Fostul premier al României nu s-a prezentat pentru a-și ridica premiul.
Nicolae Ciucă a primit un premiu de excelență! Fostul premier al României nu s-a prezentat pentru a ridica distincția. Motivul este unul inedit

Nicolae Ciucă primește prima distincție, după demisie. Fostul premier al României nu s-a prezentat pentru a-și ridica premiul, spune stiripesurse.ro.

Ce premiu a primit Nicolae Ciucă

Luni, 12 iunie, Nicolae Ciucă a aflat că primește un premiu de excelență. Cu toate acestea, pentru că în aceeași zi au avut loc negocierile pentru formarea viitorului Guvern, președintele PNL a refuzat invitația.

Așadar, fostul premier al României nu s-a prezentat la Gala The Future is Now, organizată la Palatul Regal de către Grupul de Presă MediaUno, Institutul Național de Statistică și Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, acolo unde i s-a acordat Premiul de Excelență. Laszlo Borbely, coordonatorul Departamentului de Dezvoltare Durabilă, este cel care a ridicat Premiul de Excelență în locul lui Nicolae Ciucă.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Marcel Ciolacu, primele declarații după ce Nicolae Ciucă și-a anunțat demisia. „Lăsați-ne la nivel politic să ne facem treaba”

Nicolae Ciucă și-a anunțat demisia luni, 12 iunie, din funcția de premier. Totul s-a întâmplat la scurt timp după ce a reușit să oprească greva din educație, alături de actualul premier al României, Marcel Ciolacu. Liderul PNL a declarat în nerepetate rânduri că nu are de gând să-și depună mandatul, până când situația din învățământ nu este rezolvată, astfel, până când profesorii nu se întorc la catedră.

Inițial, Nicolae Ciucă trebuia să-și anunțe demisia la ora 15:00. Cu toate acestea, pentru că situația din educație nu era încă rezolvată, momentul a fost amânat pentru ora 16:00. Liderul PNL a susținut o conferință de presă, prin care a anunțat că iese din fruntea Guvernului, transmisă pe pagina „Guvernul României”.

„Ne-am asumat cu toții că rotativa nu se produce pe 25 de mai așa cum era asumat. Pe baza dialogului și a tot ceea ce a putut să însemne coordonarea de la nivelul coaliției, am reușit să convenim asupra unei forme de act normativ astfel încât doleanțele dascălilor să poată fi acoperite și să redăm încrederea și respectul față de profesorii din România.

Prin OUG de astăzi am convenit și asumat cu responsabilitate toate aceste măsuri, rugând sindicatele să înțeleagă că este nevoie de măsuri sustenabile, care să nu fie populiste, care să reprezintă decizia politică responsabilă.

Considerat fiind că acest conflict a fost asuamt, astăzi a venit momentul în care îmi închei activitatea de premier”, declară Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă

Marcel Ciolacu a devenit noul premier al României. Liderul PSD nu a ezitat să reacționeze public, după ce Ciucă și-a anunțat oficial demisia.

„Este pentru prima oară când liderii partidelor și-au ținut o promisiune făcută.

Mă bucur foarte mult că fostul premier și cu mine am găsit soluțiile pentru a stopa greva din învățământ, conform programului. Am convenit ca vineri să continuăm discuțiile pentru a respecta cele promise, inclusiv legea salarizării.

Majoritatea era deja făcută și am dorit și dorim să fie o coaliție mai largă. Este normal, facem politică. Avem performanțe ale anumitor miniștri. Nu pot să fac abstracție de Ministerul Fondurilor și Transporturilor.

Sorin Grindeanu a reușit o performanță unică. Este normal să avem o abordare a performanței, să mă bat și să-mi susțin miniștrii care au avut performanță.

Dacă vreți să ne întoarcem la momentul când miniștrii se trăgeau dintr-un fes. Lăsați-ne la nivel politic să ne facem treaba”, declară Marcel Ciolacu.

Citește și: OFICIAL! Iohannis face anunțul: Marcel Ciolacu este desemnat noul premier al Guvernului