- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nicolae Ciucă spune adevărul. Premierul recunoaște că nu au existat discuții cu privire la reducerea TVA la alimente. „Efectul nu a fost pe măsura intenţiei iniţiale”

16 Mar, 14:24 • Lupu Alexandra
În ciuda faptului că prețurile alimentelor au luat-o razna, Nicolae Ciucă face dezvăluiri inedite. Premierul a confirmat că nu s-au ținut niciodată discuții cu privire la reducerea TVA pentru ameliorarea costurilor pentru produsele din această categorie.
Nicolae Ciucă spune adevărul. Premierul recunoaște că nu au existat discuții cu privire la reducerea TVA la alimente. „Efectul nu a fost pe măsura intenţiei iniţiale”

Nicolae Ciucă dă România peste cap. Premierul a confirmat că nu s-au ținut niciodată discuții cu privire la reducerea TVA la nivelul prețurilor produselor alimentare, susține stiripesurse.ro. Mai mult decât atât, acesta a precizat că, atunci când există astfel de fluxuri, măsurile implementate nu aduc rezultatele așteptate.

Nicolae Ciucă, declarații inedite despre reducerea TVA la nivelul alimentelor

Nicolae Ciucă declară în plina criză a prețurilor la nivelul alimentelor că nu s-au ținut discuții despre reducerea TVA. Premierul precizează că, de fiecare dată când au existat astfel de fluxuri financiare, măsurile implementate nu au adus niciodată efectele dorite și așteptate. Ciucă susține că o astfel de redresare ar fi absorbită din plin în preț, astfel, rezultatele nu ar fi unele mulțumitoare, în cele din urmă.

Vezi și: Care sunt cele mai contaminate alimente de pe piață. Iată fructele de sezon care ocupă primul loc

„Nu am discutat despre reducerea TVA la alimente. Oricum, în situaţii de criză, s-a demonstrat că atunci când există aceste fluxuri de preţuri şi creşteri de preţuri, reducerea TVA a fost foarte repede absorbită în preţ şi efectul nu a fost pe măsura intenţiei iniţiale. Ca atare, de fiecare dată când analizăm măsurile financiare trebuie să analizăm care sunt efectele şi în funcţie de aceasta să luăm decizia”, afirmă Nicolae Ciucă, în cadrul unei conferințe de presă.

Nicolae Ciucă face dezvăluiri incredibile despre reducerea TVA la prețurile alimentelor
Nicolae Ciucă face dezvăluiri incredibile despre reducerea TVA la prețurile alimentelor

La ora actuală, prețurile alimentelor sunt într-o continuă creștere. Această majorare a readus inflația la un nivel ridicat, în ciuda faptului că a fost înregistrată o scădere a ratei în luna ianuarie a acestui an, așa cum arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Raportul reprezentanților confirmă că untul, zahărul, margarina, ouăle, brânza, laptele și cartofii sunt produsele care au suferit cea mai mare scumpire de până acum. Inflația în creștere din cauza costurilor ridicate este cea care afectează semnificativ persoanele care au venituri mici, având în vedere că această categorie de produse reprezintă circa o treime într-un coș mediu de consum.

Citește și: INS confirmă că alimentele s-au scumpit cu 50%. Lista produselor care au ajuns la preț dublu