- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nicușor Dan, anunț de ultimă oră despre când vor avea bucureștenii căldură și apă caldă! ”Numărul de avarii a scăzut”

08 Dec, 21:33 • Cornel Ghimeșan
Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că numărul avariilor la rețeaua de termoficare în București a scăzut și în această iarnă. Deși peste 75% din rețeaua de distribuție este veche de peste 30 de ani, edilul a afirmat că în aceste momente există doar două sau trei avarii majore.
Nicușor Dan, anunț de ultimă oră despre când vor avea bucureștenii căldură și apă caldă! ”Numărul de avarii a scăzut”

Nicușor Dan, anunț de ultimă oră despre când vor avea bucureștenii căldură și apă caldă! Primarul Nicușor Dan a subliniat vineri seară că iarna aceasta va fi mai bine față de iernile trecute.

Citește și Vești bune! Nicușor Dan anunță finalizarea operațiunilor de asfaltare de sub pasajul Doamna Ghica

Nicușor Dan, anunț de ultimă oră despre când vor avea bucureștenii căldură și apă caldă!

”Gradual, cea mai grea iarnă a fost 2020. Am avut, dacă vă aduceți aminte, în Ajun de Crăciun, am avut cred că o lună în care două sectoare nu au avut deloc căldură. Indicatorul cel mai relevant este câtă apă se pierde în pământ și e un grafic care spune că cea mai multă apă ș-a pierdut în 2020, după aceea încet, încet, s-a ameliorat progresiv, nu așa de repede după cum ne-am dorit fiecare din noi și inclusiv eu, dar s-a ameliorat și eu cred că iarna asta o să fie mai bine decât iarna trecută, deci a fost un proces continuu.

Noi acum, pentru că suntem a început, vremea rece a început acum vreo șapte, opt, nouă zile, avem câteva zile în care sistemul a funcționat foarte bine, după care sistemul a avut două avarii mari. Noi avem cam 75% spre 80% din sistem, conducte mai vechi de 30 de ani. Din cei 1.000 de km de magistrale termoenergetice din Capitală, peste 75% au peste 30 de ani, deci pot să crape în orice moment și atunci, bineînțeles, că lucrările pe care le facem sunt în urma unor planuri pe care le cere formalismul în administrație, în zonele unde au loc cele mai multe avarii, dar asta nu înseamnă că dacă te concentrezi pe zonele ale a nu o să îți crape în altă parte. Însă, numărul de avarii, așa cum calitatea a crescut din iarnă în iarnă, așa și numărul de avarii a scăzut și anul ăsta, eu sper ca iarna asta să fie mai bine”, a declarat Nicușor Dan, la Digi24. 

De asemenea, Primarul General a ținut să precizeze că în aceste momente cea mai mare problemă în rețeaua de termoficare este în zona Parcului Tineretului.

”În aceste moment, avem două-trei puncte care sunt foarte afectate. La ora asta aveam 95% din sistemul de termoficare în stare de funcționare bună, adică și căldură și apă caldă. Avem 2-3% lipsă totală și 2-3% funcționare insuficientă, adică apă călduță.
Problema cea mai mare în momentul acesta este în zona Parcului Tineretului. Acum 2-3 zile a fost o problemă mult mai mare în toate Sectoarele din Capitală. Facem tot ce ținem de noi ca să rezolvăm problema noastră și eforturile noastre sunt consistente și pot fi măsurate în banii pe care i-am pus, în kilometri pe care i-am schimbat. Sunt cartiere care nu mai au probleme. de exemplu, în cartierul Ferentari, unde am schimbat 13 km în doi ani, în momentul ăsta nu mai avem probleme”, a mai spus edilul.

Citește și Iată cât vor plăti bucureștenii iarna aceasta! Nicușor Dan anunță că prețul gigacaloriei va rămâne plafonat

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult