- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nicușor Dan anunță când vor scăpa bucureștenii de problemele cu apa caldă și căldura

16 Sep, 13:25 • Bumbeneci Diana
Nicușor Dan anunță când vor scăpa bucureștenii de problemele cu apa caldă și căldura

Nicușor Dan oferă șanse bucureștenilor. Acesta transmite că peste doi-trei ani problema căldurii nu va mai fi una reală în București. Oamenii legii vor adopta proiecte care vor permite readucerea rețelei de termoficare la nivelul de acum zece ani.

Nicușor Dan le oferă speranțe bucureștenilor

Anul viitor o să avem cam 15 șantiere deschise, pentru că foarte curând o să semnăm contracte pe segmentele care vin din bani europeni și o să ajungem să facem – pentru că e obligatoriu, conform contractului – 50 de kilometri pe an. Și atunci, iarna viitoare o să fie mult mai bine decât iarna asta. În doi-trei ani, problema căldurii nu o să mai fie o problemă reală în București”, a declarat edilul Nicușor Dan.

Acesta a transmis că aproximativ 30 de kilometri de rețea de termoficare ar fi trebuit reparați în fiecare an. Ei bine, acest lucru nu s-a întâmplat.

Citește și: Bursa medicală 2022. Modelul de cerere pe care românii trebuie să o depună pentru a primi sprijin financiar

Nicușor Dan
Nicușor Dan

Rețeaua principală are 1.000 de kilometri și mai sunt 3.000 de kilometri pe rețele secundare, dar acolo pierderile sunt mai mici, pentru că distanțele sunt mai scurte. Rețeaua principală, dacă o întreții, ar trebui să ai un ritm cam de 30 de kilometri pe an, ca să nu ai niciodată probleme. Problema este că noi, ani de zile, am făcut cinci-șase-șapte kilometri, și atunci kilometrii de conductă care nu sunt schimbați s-au acumulat. Ca să o refacem cu totul durează 20 de ani. Dar ca să ne întoarcem unde eram ca și calitate a serviciului acum zece ani, durează doi-trei ani”, a precizat Nicușor Dan, citat de Agerpres.

Mai mult, primarul general al Capitalei a mai explicat că actuala situație în ce privește termoficarea este „rezultatul inacțiunii de cel puțin zece ani de zile”. Mai mult, în acest context, a menționat că în ultimii zece ani, în ce privește obligațiile de plată la termie, s-au alocat anual mai puțin de 700 de milioane de lei, în condițiile în care necesarul era de 950 de milioane. De altfel, în acești zece ani, s-au acumulat 2,5 miliarde de lei neachitați, bani care ar fi putut fi folosiți pentru investiții, a mai precizat Nicușor Dan.

Citește și: Nicolae Ciucă face noi declarații legate de salariul minim și pensiile din 2023

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult