- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nimeni nu ar fi crezut! Cât a putut să plătească un român pentru un Kurtos Kalacs. „E un oraș mai amărât cu milioane de turiști. Au ce învăța de la noi: lăcomia!”

11 Jul, 10:23 • Bumbeneci Diana
Un român a plătit o sumă neașteptată pentru un Kurtos Kalacs. Acesta a împărtășit experiența sa și cu alte persoane din mediul online.
Nimeni nu ar fi crezut! Cât a putut să plătească un român pentru un Kurtos Kalacs. „E un oraș mai amărât cu milioane de turiști. Au ce învăța de la noi: lăcomia!”

Un român a avut parte de surpriza vieții în timp ce se afla într-un concediu în Budapesta. Clujeanul a rămas șocat când a văzut prețul pe care a trebuit să-l plătească pentru un kurtos kalacs, motiv pentru care a împărtășit întreaga experiență și cu prietenii săi din mediul online.

Deși în ultimii ani, Grecia, Bulgaria sau Turcia au fost doar câteva dintre destinațiile cele mai preferate de români, mulți fug de litoral și aleg excursiile clasice.  Un român a ales să meargă într-un city break în Budapesta, pentru a avea parte de o experiență inedită.

Kurtos kalacs
Kurtos kalacs

Românul a avut parte de o surpriză în momentul în care a aflat cât trebuie să plătească pentru celebrul cozonac secuiesc. Turistul le-a povestit ulterior tuturor că a avut de plătit doar 9 lei pentru un kurtos kalacs în Budapesta, în timp ce în Cluj-Napoca, sau în București, Brașov ori Iași, prețurile sunt triple.

„9 lei un Kurtos în capitala Ungariei și îl poți mânca la doi pași, cu un view pe măsură. Nu e 25 de lei ca în Parcul Central, din Cluj-Napoca.

Dar aici nici nu e un oraș de cinci stele unde langoșul e 20 de lei. E un oraș mai amărât cu milioane de turiști. Au ce învăța de la noi: lăcomia!”, a spus turistul, notează știridecluj.ro.

De ce se bat românii pe Kurtos

Kurtos Kalacs, sau mai simplu, cozonacul secuiesc este un preparat alimentar specific sud-estului Transilvaniei. Atât sașii din Țara Bârsei, cât și secuii din județul Covasna revendică originea acestui preparat vechi de mai multe secole. Produsul poate fi consumat atât cald, cât și rece, cu miere, nucă, zahăr, sau simplu și reprezintă un deliciu culinar.

Vezi și: Jobul plătit cu un salariu de 1400 de euro pe lună. Românii care se angajează aici au abonament la clinici medicale private şi posibilitatea de a lucra remote

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult