- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noi burse pentru elevii din România! Liceenii pot aplica pentru un an de studii în SUA. Iată care sunt condițiile

23 Jun, 12:34 • Bocioacă Bianca
Elevii din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a, născuți între 15 iulie 2006 și 15 iulie 2009, au oportunitatea de a petrece un an în SUA, locuind alături de o familie americană. Programul FLEX le oferă liceenilor șansa vieții lor.
Noi burse pentru elevii din România! Liceenii pot aplica pentru un an de studii în SUA. Iată care sunt condițiile

Elevii români pot pleca un an în SUA, pentru studii. Bursele FLEX sunt acordate pe baza maeritelor, competiția fiind deschisă pentru toți cei care îndeplinesc criteriile de eligibilitate. Liceenii care vor să aplice trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

  • să fie născuți între 15 iulie 2006 și 15 iulie 2009;
  • să fie elevi în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a la momentul aplicării;
  • să aibă rezultate academice bune sau excelente;
  • să aibă abilități în limba engleză.

Citește și: Anunț important pentru toți elevii! La ce oră încep probele scrise de la BAC 2023. Ce prevede regulamentul pentru candidaţii care întârzie la examen

Elevii din România pot studia un an în SUA

Există, totuși, și alte criterii pe care liceeni trebuie să le îndeplinească pentru obținerea vizei SUA și a unui pașaport românesc. Aplicanții nu trebuie să fi petrecut mau mult de trei luni în SUA în ultimii cinci ani, să fi emigrat sau să aibă planuri de emigrare.

Cele trei etape de aplicare

  • Prima etapă – În prima erapă se completează o aplicație preliminară online și se răspunde la trei întrebări de tip eseu. Aplicația online poate fi găsită aici.
  • A doua etapă – În acest punct, elevii vor fi invutați să participe la un test online în limba engleză.
  • A treia etapă – Această etapă începe în luna noiembrie și implică un interviu, alte trei întrebări de tip eseu, un test complet în limba engleză și completarea unei aplicații personale de către fiecare elev.

Citește și: Calendarul Euro 200, prin care elevii și studenții pot cere bani de la stat pentru achiziția unui calculator, a fost modificat

Este important de știut că anul academic petrecut în SUA prin programul FLEX este recunoscut de Ministerul Educației și poate fi echivalat la întoarcerea în România. Testările nu implică taxe de participare sau de testare, iar certificatul de limba engleză nu este obligatoriu.

Totodată, familiile bursierilor români nu sunt obligați să găzduiască un alt copil în timpul bursei FLEX. Familiile din SUA sunt selectate cu grijă și pot avea diverse caracteristici și compoziții.

Bursele FLEX pot fi accesate atât de elevii cu dizabilități, cât și de cei care provin din diverse minorități, pentru că, din fericire, nu există niciun fel de discriminare în acest sens.

Celor interesați de program, care îndeplinesc criteriile de eligibilitate, li se recomandă să completeze formularul de pre-înscriere pentru a fi la curent cu actualizările și lansarea oficială a înscrierilor pentru bursa FLEX 2024-2025.