- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noi posturi disponibile la Ministerul Energiei! Până la 392 de persoane se pot angaja

08 Feb, 09:33 • Stefan Simion
Ministerul Energiei anunță că vor fi noi posturi disponibile în instituție! Un număr de până la 392 de persoane se pot angaja.
Noi posturi disponibile la Ministerul Energiei! Până la 392 de persoane se pot angaja

Vești bune! Ministerul Energiei a anunțat că vor exista 60 posturi disponibile, în cadrul Direcției Generale Ajutor de Stat și Fonduri Europene, iar astfel, până la 392 de persoane s-ar putea angaja, conform economedia.ro.

Persoanele interesate vor avea atribuții din serviciul de alimentare cu energie termică și în proiectele din domeniul gazelor naturale. În acest an se va organiza concursul în urma căruia posturile vor fi ocupate.

Posturi vacante la Ministerul Energiei

„Se propune suplimentarea personalului Ministerului Energiei din cadrul Direcției Generale Ajutor de Stat și Fonduri Eropene și a structurilor cu atribuții în domeniul serviciului de alimentare cu energie termică în sistem centralizat și în domeniul proiectelor în domeniul gazelor naturale conform celor expuse, cu un număr corespunzător de 60 posturi, de la 332 la 392”, conform proiectului de hotărâre de guvern.

Citește și: Dan Drăgan, secretar de stat în Ministerul Energiei, anunț de ultimă oră despre embargoul asupra ţiţeiului rusesc: ”Nu există riscul să apară un deficit de carburanţi în România”

Nevoia de consolidare a structurii din cadrul Direcției Generale Ajutor de Stat și Fonduri Europene a determinat reprezentanții să suplimenteze personalul. În lipsa unei bune organizări și planificări, România poate pierde finanțările pe care le-a obținut până la momentul actual pe segmentul energetic. Acest risc nu putea fi ignorat, motiv pentru care, în acest an va avea loc concursul pentru ocuparea posturilor vacante.

Ministerul Energiei
Ministerul Energiei

Angajații trebuie să lucreze la gestionarea finanțărilor și a investițiilor din Fondul pentru modernizare. Aceștia trebuie să aibă în vedere administrarea situației de la PNRR și să implementeze măsurile necesare pentru sprijin în sectorul energetic. Programarea, monitorizarea tehnică, identificarea neregulilor, remedierea și raportarea acestora sunt alte sarcini ale salariaților DGASFE.

Neocuparea posturilor pune România în pericol

Reprezentanții din Ministerul Energiei susțin că numărul ridicat de posturi disponibile se explică prin nevoia de consolidare a structurii DGASFE. Dacă posturile vacante nu sunt ocupate, România poate fi pusă în pericol. Există riscul de pierdere a finanțării alocate segmentului energetic. Din acest motiv, reprezentanții au luat atitudine și sunt în căutarea unor candidați potriviți.

Vezi și: Va reuși România să depășească sezonul rece? Secretar de stat în Ministerul Energiei: „Au fost tot felul de anunțuri care ne pregăteau pentru situații de criză”

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult