- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noi vouchere pentru români. Cine va primi banii din luna octombrie 2024

19 Sep, 15:12 • Bumbeneci Diana
Guvernul oferă vouchere de 620 de lei pentru românii. Banii vor fi livrați în octombrie sub formă de vouchere.
Noi vouchere pentru români. Cine va primi banii din luna octombrie 2024

Mai mulți români vor primi vouchere de 620 de lei. Banii vor fi transmiși beneficiarilor începând cu luna octombrie a acestui an, anunță Ministerul Muncii.

Vouchere pentru români

Conform unui proiect de ordin pus în dezbatere la Ministerul Muncii la începutul lunii septembrie, valoarea tichetului de creșă va crește, începând cu luna octombrie, de la 600 la 620 de lei.

Proiectul de ordin al Ministrului Muncii privind stabilirea valorii sumei lunare indexate care se acordă sub formă de tichete de creșă pentru semestrul II al anului 2023 prevede majorarea cu 20 de lei a valorii tichetului, astfel, veniturile ajung la

Așadar, începând din luna octombrie, până la final de an dar și în primele două luni din 2024, noua valoare a voucherelor va fi de 620 de lei.

Vouchere
Vouchere

Legea 165/2018 – Art. 18. –

(1) Tichetele de creşă sunt bilete de valoare care se acordă, lunar, angajaţilor care nu beneficiază de concediul şi de indemnizaţia acordate pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap.

(2) Tichetele de creşă pot fi utilizate numai pentru achitarea taxelor la creşa unde este înscris copilul.

(3) Tichetele de creşă se acordă, la cerere, unuia dintre părinţi sau tutorelui căruia i-a fost încredinţat copilul spre creştere şi educare, pe baza livretului de familie.

(4) Nu pot beneficia de tichete de creşă asistenţii maternali profesionişti sau persoanele la care este găzduit copilul şi pentru care s-a instituit măsura plasamentului în regim de urgenţă, în temeiul Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Nivelul maxim al sumelor acordate sub forma tichetelor de creşă nu poate depăşi lunar suma prevăzută prin ordin de ministru, pentru fiecare copil aflat la creşă.

Încă din primele zile ale lunii septembrie, Ministerul Finanțelor a publicat lista actualizată a unităților emitente de tichete pe suport electronic din România. Pe lista oficială publicată după lungi dezbateri, apar două unități care emit și tichete de creșă pe suport electronic, în contextul în care până nu demult nu exista niciuna – e vorba de UP România și Edenred.

Ai mai putea citi și: Vouchere de vacanță 2024. Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a mai primi tichete de vacanță anul viitor. Schimbări și la tichetele de masă

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult