- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noi vouchere pentru români. Femeile primesc astăzi 300 de lei

08 Mar, 10:45 • Bumbeneci Diana
Vouchere în valoare de 300 de lei pentru femei. Cine va primi astăzi acești bani!
Noi vouchere pentru români. Femeile primesc astăzi 300 de lei

Vești bune pentru femei. Noi vouchere în valoare de până la 300 de lei tichetul pot fi acordate astăzi. Autoritățile de la Guvern anunță în ce situații se oferă această sumă de bani.

Noi vouchere pentru români

Angajatorii pot acorda vouchere cadou tuturor femeilor, în zile speciale, ca 8 Martie, potrivit regulilor reglementate în urmă cu doi ani. Valoarea acestor vouchere a fost dublată în decembrie 2021, de la 150 de lei la 300 de lei, prin Ordonanță de Urgență a Guvernului.

Voucherele sau tichelete cadou oferite pentru ocaziile speciale nu sunt taxabile. Mai exact, aceste tichete cadou care pot fi acordate femeilor de 8 Martie nu sunt supuse impozitului pe venit și contribuțiilor sociale obligatorii, potrivit Codului fiscal.

Vezi și: Vouchere pentru porcul de Crăciun. ANSVA va ajuta românii să își cumpere porc de sărbători

Vouchere pentru femei
Vouchere pentru femei

Când se oferă voucherele pentru femei, în valoare de 300 de lei? Voucherele pentru femei se pot acorda în următoarele situații, potrivit ANAF:

  • – cadouri oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie
  • – cadouri oferite angajaţilor, precum şi cele oferite pentru copiii minori ai acestora, cu ocazia Paştelui, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase;
  • – cadouri oferite angajaţilor în beneficiul copiilor minori ai acestora cu ocazia zilei de 1 iunie.

„În ordonanța de urgență a fost inclusă și obligativitatea ca toate tichetele valorice, inclusive voucherele pentru femei acordate cadou, să fie numai sub formă de card și să elimine biletele fizice.

Mai mult decât atât, angajatorii care decid să ofere vouchere cadou femeilor pentru 8 Martie trebuie să aibă grijă să nu discrimineze femeile angajate, indiferent dacă sunt mame sau nu, dacă lucrează cu normă întreagă sau cu jumătate de normă, dacă îndeplinesc funcții de bază în cadrul companiei sau nu.

Ziua Internațională a femeii (denumită generic Ziua femeii) este sărbătorită anual la data de 8 martie, pentru a comemora atât realizările sociale, politicile și condițiile economice ale femeilor, cât și lupta împotriva discriminării și violenței care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii.”, mai anunță sursa citată.

Ziua Internațională a femeii a fost adoptată în 1977, printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU. ONU a sărbătorit pentru prima dată Ziua internațională a femeii pe 8 martie, în 1975, anul internațional al femeii.

Te mai poate interesa azi și: Adevărul iese la iveală! Un locotenent-colonel prezintă adevăratul talon de pensie specială. Cu cât i-a crescut aceasta din februarie 2013 și până în prezent

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult