- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noi vouchere, se dau 15.000 de lei GRATIS de la Guvern. Sunt deja 5000 de beneficiari

07 Mar, 19:50 • Dobran Viorel
Gabriela Firea a oferit noi detalii despre vouchere de fertilizare in vitro: Peste 5.000 de dosare au fost înregistrate în Programul naţional de creşterea a natalităţii, iniţiat şi derulat de Ministerul Familiei.
Noi vouchere, se dau 15.000 de lei GRATIS de la Guvern. Sunt deja 5000 de beneficiari

Vouchere 2023. Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse Gabriela Firea a anunţat că peste 5.000 de dosare au fost înregistrate în Programul naţional de creşterea a natalităţii şi aproximativ 2.850 de dosare au fost analizate de comisie.

„1 din 5 cupluri din România se luptă cu infertilitatea! Datele au fost confirmate astăzi de Asociaţia Pentru Reproducere Umană din România printr-un studiu la nivel naţional. În ultimii 5 ani, aproape 2 din 10 femei au avut nevoie de tratamente pentru a putea rămâne însărcinate. Am participat la evenimentul organizat de dr. Andreas Vythoulkas, M.D. specialist în infertilitate, şi de profesorul în obstetrică-ginecologie dr. Radu Vlădăreanu. A fost emoţionantă întâlnirea cu doamnele care au reuşit să devină mame în urma procedurilor de fertilizare, unele dintre ele prin programul pe care l-am iniţiat în mandatul de primar general al Capitalei”, a scris Gabriela Firea, marţi pe Facebook.

Vouchere pentru porcul de Crăciun. ANSVA va ajuta românii să își cumpere porc de sărbători

Ea a mai spus că, până în prezent, 1.000 de contracte pentru vouchere au fost transmise către cupluri sau femeile înscrise în program şi aproape 600 de vouchere au ajuns sau sunt pe drum către beneficiari.

Vouchere 2023: 1.000 de contracte au fost transmise către cupluri

„Cu această ocazie, am prezentat ultimele date despre Programul naţional de creşterea a natalităţii, iniţiat şi derulat de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse. Am primit, din 5 Decembrie 2022 şi până acum, peste 11.600 de mesaje, însă nu toate au fost dosare propriu-zise. Au fost deja înregistrate peste 5.000 de dosare, iar circa 2.850 au fost analizate de comisie. Din păcate, multe dintre dosare au avut nevoie sa fie reanalizate, pentru că fie erau incomplete, fie conţineau documente completate greşit. Până astăzi, 1.000 de contracte au fost transmise către cupluri sau femeile înscrise în program şi aproape 600 de vouchere au ajuns sau sunt pe drum către beneficiari”, a completat Firea.

Vouchere pentru fertilizare in vitro

Vouchere 2023. Ministrul Familiei a mai precizat că estimează că săptămâna aceasta vor ajunge  alte 400 contracte la cei care au aplicat în program şi vor fi comandate alte 200 de vouchere.

Bani în plus sub formă de vouchere pentru angajaţi. Cum vor putea folosi tichetele de activităţi casnice

„De asemenea, vom comanda alte 200 de vouchere. Ştiu că sunt încă multe întrebări de la cei care-şi doresc să devină părinţi, şi, de asemenea, multă nerăbdare. Le cer tuturor, încă o dată, să aibă încredere în noi şi să aibă răbdare pentru că vor primi acest sprijin în valoare de 15.000 de lei. Publicăm pe site-ul ministerului, în fiecare vineri seară, o statistică amănunţită cu privire la numărul şi soluţionarea dosarelor”, a conchis ministrul Firea.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunţat, în prima zi a noului an universitar publicarea în Monitorul Oficial a normelor de aplicare a programelor Student Invest şi Family Start, precizând că băncile se vor putea înscrie în aceste programe, iar tinerii şi familiile vor putea accesa credite. Ptin primul program, un student poate obţine un credit de până la 50.000 de lei pentru plata taxelor şcolare, iar prin cel de-al doilea, o familie poate împrumuta cel mult 75.000 de lei pentru evenimente cum ar fi nuntă, botez sau pentru achitarea avansului pentru o maşină cu 7 locuri.

Vouchere importante şi pentru evenimentele din familie

Gabriela Firea a menţionat că fiecare student poate obţine un credit de până la 50.000 de lei pentru plata taxelor şcolare, a chiriei pe durata studiilor sau pentru achiziţia de cărţi.
De asemenea, în programul „Family Start”, suma maximă care poate fi împrumutată este de 75.000 de lei şi poate fi folosită pentru evenimentele importante ale unei familii, cum ar fi nunta sau botezul unui nou-născut, educaţia şi creşterea copiilor sau chiar achitarea avansului pentru o maşină de familie, cu 7 locuri, a mai precizat Gabriela Firea.