- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nou semnal de alarmă al medicilor! Un aliment consumat zilnic este un adevărat pericol pentru sănătate

11 Apr, 20:34 • Bumbeneci Diana
Un aliment consumat zilnic de mulți români, bombă cu ceas pentru sănătate. Medicii susțin că este o combinație extrem de periculoasă pentru organism.
Nou semnal de alarmă al medicilor! Un aliment consumat zilnic este un adevărat pericol pentru sănătate

Sunt foarte mulți români care consumă zilnic un anumit produs alimentar, fiind o variantă ieftină și gustoasă pentru masa de dimineață. În acest sens, medicii trag un semnal de alarmă și ne spun cât de periculos este, de fapt, pentru sănătatea organismului uman.

Un aliment consumat zilnic este un adevărat pericol

În cele mai multe dintre situații, mai ales când ne începem dimineața pe fugă, covrigul găsit la orice colț de stradă ține locul micului dejun. Chiar dacă aparent par destul de, sățioși și ne salvează de grija mesei de dimineață, medicii trag un semnal de alarmă în privința covrigilor consumați în exces.

Ai mai putea citi și: Fabrica unică în România intră în faliment! Este scoasă la licitație cu prețul de 1.685.000 de euro

În realitate, covrigii au un conținut bogat de margarină, sare, zahăr și potențiatori de gust, afectându-ne considerabil sănătatea.

„Covrigul nu este o variată sănătoasă. Un covrig conține aproximativ 300 de calorii, iar din punct de vedere nutrițional, este nul.

Conținutul de făină, margarină, ulei, zahăr, sare și potențiatori de gust îl fac să fie chiar toxic pentru sănătate, iar o cantitate în exces poate, în viitor, să ne dea multe probleme metabolice.

Covrigii creează dependenţă. Această dependență vine de la conținutul de făină, zahăr și sare. Este o combinaţie letală, i-aș putea spune, care dăunează grav pentru sănătate”, a spus medicul Oana Ciuhureanu, într-o ediție trecută a emisiunii Sfat de Sănătate.

Medicul a subliniat că un singur covrig este echivalentul a trei felii de pâine, cei umpluți cu ciocolată, stafide sau mezeluri fiind și mai periculoși.

„Trebuie să ţinem cont că aceşti covrigi sunt toxici și periculoși, din cauza compoziției de gluten și amidon, iar dacă sunt consumați calzi, ei devin un pericol pentru mucoasa gastrică.

De aceea, să-i consumăm reci, dacă tot optăm pentru ei”, a mai adăugat medicul.

Este bine să preparăm covrigii acasă, cu ingrediente de calitate. Totuși, nici în acest caz nu ar trebui să fie consumați în exces.

Vezi și: Ce taxe vor plăti românii în 2025? Marcel Boloș: „O adevărată tragedie că ministrul Finanțelor a început să fie clarvăzător”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult