- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nouă echipe de liceeni din șapte județe au câștigat premii totale de aproape 5.000 de euro în finala Early Innovators Business Plan Competition

06 Oct, 18:33 • Bumbeneci Diana
Nouă echipe de liceeni din șapte județe au câștigat premii totale de aproape 5.000 de euro în finala Early Innovators Business Plan Competition, cea mai mare competiție națională de antreprenoriat susținută de BCR Școala de Business. Echipa Eminescienii (Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Constanța) s-a clasat pe locul II, iar echipa Green Team (Liceul Teoretic “Jean Monet”, București) a ocupat locul III. Echipa Innovation Team (Liceul Tehnologic „Unirea”, Ștei) a cîștigat premiul de Sustenabilitate. Premiile totale au însumat circa 5.000 de euro.
Nouă echipe de liceeni din șapte județe au câștigat premii totale de aproape 5.000 de euro în finala Early Innovators Business Plan Competition

O echipă de liceeni de la Școala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu”, din București, a câștigat locul I și premiul de 1.500 de euro pentru planul de afaceri „Greencell Recycling”. 21 de echipe de liceeni din toată țara și-au susținut planurile de afaceri în cadrul celei de-a doua ediții Early Innovators Business Plans Competition (EIBPC), eveniment organizat de Steinbeis Danube Center (prin Steinbeis Romania), în parteneriat cu BCR Școala de Business și susținut de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV).

BCR Școala de Business a adus premii pentru zeci de liceeni

Cele 21 de echipe finaliste, reprezentate de tineri din Piatra Neamț, Câmpia Turzii, Reghin, Târgu-Mureș, Iași, Mediaș, Constanța, Vălenii de Munte, Ștei, Turda, Suceava, Cluj-Napoca și București și-au susținut pitch-urile finale la sediul BCR, The Bridge, în fața unui juriu format din antreprenori, reprezentanți BCR și Steinbeis Romania.

Echipa Eminescienii (Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Constanța) s-a clasat pe locul II și a primit din partea BCR un premiu în valoare de 1.000 de euro, pentru o idee de afaceri ce presupune crearea unui robot care să colecteze deșeurile de plastic din râuri și lacuri. Câștigătorii premiului III, în valoare de 600 de euro au fost reprezentanții Liceului Teoretic „Jean Monet”, echipa Green Team, din București. Ideea lor a fost crearea unei afaceri prin care să se construiască și să ofere soluții pentru dezvoltarea de grădini urbane în balcoane, terase și pe acoperișurile blocurilor din orașe.
Premiul de sustenabilitate, în valoare de 500 de euro, a fost câștigat de echipa Innovation Team de la Liceul Tehnologic „Unirea” din Ștei, județul Bihor, care a propus o idee de afaceri care implică construirea de mori de apă pentru furnizarea de electricitate în orașe de mici dimensiuni și comune.

Au fost acordate trei mențiuni în valoare de câte 300 de euro fiecare pentru:

 Adrian Gheorghe Ioan Chivari, Colegiul Național “Doamna Stanca”, Satu Mare
 Echipa Energeticienii, Liceul Energetic, Constanța
 Echipa Future Endless, Colegiul “Richard Wurmbrand”, Iași

Și trei premii speciale din partea membrilor juriului:

 Echipa Zarvă Mare, Liceul Teoretic “Nicolae Bălcescu“, Cluj-Napoca – Premiu de 200 de euro acordat de compania Fibercon
 Mirela-Cristina Man, Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil”, Târgu Lăpuș, jud Maramureș – Premiu de 100 de euro acordat de Rădăcini Auto
 Alesia Maria Vlad, Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil”, Târgu Mureș – Premiu de 100 de euro acordat de Trusted Advisors

Early Innovators a fost inițiat de Steinbeis Donau Zentrum și se bazează pe patru modele de bune practici de parteneriat public–privat din Germania și Austria și ne bucurăm că am sprijinit mii de elevi din România în ultimii trei ani să creeze planuri de afaceri. Pentru a crea un ecosistem puternic de business, este foarte important să facilităm interacțiunea între tineri liceeni și antreprenori cu experiență, dintre sistemul educațional și cel de business. Echipa Steinbeis are o prezență activă în Europa Centrală și de Est și suntem consultanți pentru investitorii germani care vin în România. Din toate discuțiile pe care le avem, România este văzută în continuare ca un hub de dezvoltare regional, iar pregătirea viitoarelor generații de tineri este un obiectiv esențial”, a declarat Jurgen Raizner, director al centrelor Steinbeis din Romania, Germania, Austria, Ucraina si Azerbaijan.

Echipele finaliste și-au prezentat planul de afaceri live printr-un pitch de trei minute, urmat de o serie de întrebări și feedback personalizat din partea juraților și a Danei Dima, vicepreședinte retail & private banking BCR, care a avut rolul de președinte al juriului. Criteriile de evaluare pentru acordarea premiilor au fost: ideea de business, tehnologii folosite și aplicabilitate, analiza concurenței, sustenabilitate, inovație, viziune și scalabilitate, iar premiile totale au însumat aproximativ 5.000 de euro. Înregistrarea finalei poate fi accesată pe pagina de Facebook BCR.

Early Innovators Business Plan Competition este un concurs care a stârnit curiozitatea și implicarea liceenilor din toată România. Este extraordinar că înțelegerea și dezvoltarea unor planuri de afaceri a devenit o prioritate pentru ei. Poate că inițial au privit această competiție ca pe un joc, însă, cu certitudine, modul în care s-au implicat și au construit fiecare pas îi poate ajuta, cu puțin curaj și determinare, să transforme ideile lor în business-uri reale.

Am analizat în detaliu cele 21 de proiecte ajunse în finală și am încredere că viitorul României este pe mâini bune. Iar BCR Școala de Business este alături de noua generație de antreprenori, prin resurse educaționale și prin implicarea activă în astfel de concursuri naționale și regionale pentru liceeni și studenți”, a declarat Dana Dima, Vicepreședinte retail & private banking BCR.

Early Innovators Business Plan Competition este o competiție care se adresează liceenilor și își propune să dezvolte mentalitatea antreprenorială în rândul tinerilor, bazându-se pe cele mai bune practici germane aplicate pentru elevii din România. EIBPC este un concurs unic în România din perspectiva conceptului, metodologiei și flexibilității cu privire la participare deoarece poate aplica orice elev, de la orice liceu, indiferent de profilul liceului pe care îl frecventează, singura condiție fiind ca elevul să fie coordonat de un profesor, indiferent de specialitate.

Te mai poate interesa și: Cristian Andrei, fondatorul IXFI, cea mai populară platformă de tranzacționare cripto creată în România: „Criptomonedele sunt pentru toată lumea și știu că vom aduce o contribuție importantă la adoptarea globală în următorii ani”

juriul BCR Școala de Business
juriul BCR Școala de Business

Juriul a fost format din 24 de antreprenori și manageri cu experiență în diverse domenii de business și medii universitare: Dana Dima – BCR, Roxana Hălmăgeanu – BCR, Alin Niță – FivePlus Solutions, Andreea Paul – INACO – Inițiativa pt Competitivitate, Andrei Bucur – Smart Tech Energy Concept, Aura Icodin – Centrul de Limbi Straine A_BEST, Aurelian Iuscu – Business Future Solutions, Bogdan Hossu – Wise Finance Solutions, Catalina Dutu – Eagle Consult & Services, Cornel Bărbuț – VegaComp Consulting, Crina Diculescu – Dynamic Business Connections, Cristina Ionescu – Camera de Comerț și Industrie a Romaniei, Darius Madadi – Radăcini Auto, Camelia Spătaru – Jump to Smart, Ioana Arsenie – Trusted Advisor & Trusted App, Mihaela Cornelia Dan – Academia de Studii Economice, Natalia Lepădatu – TARA Interactive, Marian Teleleu – Smarticity, Simona Irina Goia – Academia de Studii Economice, Oana Ciobanu – Elevathor, Simona Irina Goia – Academia de Studii Economice, Ștefan Budulan – UP Romania, Virginia Zețu – FIBERCON, Ciprian Lepădatu – Asociația Firmelor Constănțene și Ștefan Adrian Apăteanu – EduApps.

Vezi și: Interes major pentru cripto. Binance Academy anunță o creștere de 62% a utilizatorilor ce se educă activ despre cripto

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult