- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noul terminal de la Aeroportul Craiova ar putea fi gata în acest an. În ce stadiu se află investiția de aproape 100 de milioane de €

09 Jan, 22:22 • Adrian Popovici
Lucrările pentru extinderea celui mai nou terminal din Aeroportul Craiova avansează și, conform președintelui Consiliului Județean Dolj, acestea ar putea fi gata chiar în decursul acestui an, după o investiție de 100 de milioane de euro
Noul terminal de la Aeroportul Craiova ar putea fi gata în acest an. În ce stadiu se află investiția de aproape 100 de milioane de €

Vești bune pentru craioveni și nu numai, președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, a anunțat faptul că lucrările pentru terminalul care va extinde Aeroportul Craiova avansează și că acestea ar putea fi gata chiar în cursul acestui an, transmite Antena 3 CNN.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile, a publicat un videoclip pe pagina sa de Facebook prin care a anunțat că cel mai nou terminal din Aeroportului Craiova și care conform acestuia, va fi cel mai mare terminal nou construit al unui aeroport din România, va fi gata în acest an. Alesul estimează că investiția în acest proiect se ridică la peste o sută de milioane de euro.

Informațiile oferite de către președintele CJ Dolj au fost confirmate și de către, directorul Aeroportului Craiova, Sorin Manda, acesta declarând că stadiul de realizare al lucrărilor a trecut de 65%.

„După zece luni, în ciuda vremii capricioase, proiectul se află la un stadiu fizic de execuţie de 65,7%, nu mai puţin de 281.981.196,97 lei fiind decontaţi deja de către constructor. În prezent sunt efectuate lucrări de închidere a acoperişului, dar şi de închidere exterioară cu geam a Corpului C. În paralel, au fost efectuate lucrări şi la obiectivele conexe proiectului în zona de infrastructură de mişcare, lucrându-se la terasamentele platformelor 3 şi 4, dar şi la calea de rulare Foxtrot”, anunţa Sorin Manda.

Te-ar putea interesa și: Anunț pentru călători: un aeroport important din România se închide! Zborurile vor fi redirecționate către București

O investiție de 100 de milioane de € pentru Aeroportul Craiova

”Cel mai mare terminal nou construit al unui aeroport din România este realizat la Craiova, printr-un proiect cu fonduri europene ce presupune extinderea şi modernizarea Aeroportului Internaţional ”George Constantinescu” din Craiova. Evoluţia de la prima cupă de beton, turnată în luna februarie a anului trecut, şi până astăzi, când se lucrează la acoperiş şi la geamurile de pe faţadă, este una vizibilă”, a transmis, marţi, pe Facebook, preşedintele CJ Dolj, postând imagini cu evoluția proiectului.

Lucrările pentru cel mai nou terminal din Aeroportul Craiova urmează să fie gata în decursul acestui an, „cu un efort financiar de peste 100 de milioane de euro, efort ce va asigura dezvoltarea acestui obiectiv şi operarea a până la 2 milioane de pasageri pe an, conform estimărilor făcute pentru următorii ani”.

„Politica investiţională şi managerială a administraţiei judeţene şi a Aeroportului Internaţional Craiova este aceea de a transforma acest obiectiv în principalul pol de creştere economică a întregii regiunii Oltenia”, a mai scris Cosmin Vasile.

Citește și: Așteptarea a luat sfârșit! Contractul pentru Magistrala 6 a fost semnat, iar săpăturile de la 1 Mai la Aeroportul Henri Coandă vor începe curând!