- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

NOUTATE! Ce trebuie să știe șoferii despre Dacia Sandero electric. Se dă startul la configurarea mașinii viitorului

20 Jun, 10:20 • Constantin Cristina
Primele informații despre Dacia Sandero electric. Iată cum va arăta viitoare generație a modelului, atât design, cât și tehnic.
NOUTATE! Ce trebuie să știe șoferii despre Dacia Sandero electric. Se dă startul la configurarea mașinii viitorului

Dacia a început să lucreze la configurarea noului model de clasă B Sandero. Iată noile informații despre noua mașină electrică a companiei, a informat profit.ro.

Denis le Vot, CEO al mărcii Dacia, a anunțat primele caracteristici ale primului automobil Dacia construit în propria uzină, dar și cum va arăta atât la design, cât și la soluțiile tehnice pe care le va adopta sub capotă.

Citește și: Românii fără un loc de muncă primesc o șansă de la Dacia. Compania aparținătoare Renault anunță câte locuri sunt disponibile în 2023

NOUTATE! Ce trebuie să știe șoferii despre Dacia Sandero electric. Se dă startul la configurarea mașinii viitorului

Deși viitoarea generați va fi gata în 4-5 ani, constructorul a dat startul lucrărilor la noul model. De acum se stabilește modelul desing-ului, se clarifică variantele de propulsie și inginerii încep să configureze viitoarea mașină.

Dacia Sandero
Dacia Sandero

În ceea ce privește bugetul, Sandero 4 va fi produs în Maroc și va fi în continuare accesibil pentru orice buzunar, la fel cum se întâmplă și cu generația actuală. Pentru varianta cu motor electric, pentru a putea menține diferența de preț față de concurență, Dacia a luat câteva decizii importante. Este vorba în primul rând de menținerea unei autonomii medii, apropiate de cea pe care o are Spring în acest moment.

„Vom merge spre o autonomie mai scurtă și pe timp de încărcare mai lung”, a spus le Vot. El a mărturisit că Dacia Sandero electric „nu va avea o autonomie de 500 – 600 km și încărcare de 20 de minute”

Denis le Vot a mai spus că modelul de clasă B electric va fi undeva la 25.000 de euro și unul de clasă A la 20.000 de euro, iar Citroen a anunțat deja un model C3 electric de 25.000 de euro.

La capitolul design, pentru viitorul Sandero se va prelua o serie de detalii de la conceptul Manifesto și se va diferenția de celelalte generații. Mașina își va menține trăsăturile de crossover pe care le regăsim astăzi pe versiunea Stepway: o gardă la sol ridicată și elemente de protecție laterală.

Alte articole: Mașinile Dacia care se reîntorc în service vor fi înlocuite. Singura companie care oferă clieților această variantă. Vor fi disponibile 117 vehicule