- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Numărul virozelor continuă să crească! Autoritățile au raportat o creștere de 50% a îmbolnăvirilor

24 Nov, 13:36 • Bumbeneci Diana
Sezonul rece aduce din ce în ce mai multe cazuri de îmbolnăvire. Numărul virozelor a crescut cu 50% în ultimele zile, iar specialiștii se tem că această creștere este doar începutul.
Numărul virozelor continuă să crească! Autoritățile au raportat o creștere de 50% a îmbolnăvirilor

Și în acest sezon, numărul virozelor este destul de mare, însă în ultimele zile este în creştere de la o săptămână la alta. Spre exemplu, în judeţul Arad, ultima raportare făcută de medici la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) arată un număr de îmbolnăviri cu aproximativ 50% mai mare faţă de cel înregistrat în urmă cu două săptămâni, informează Agerpres.

Numărul virozelor este în creștere

În acest context, reprezentanţii DSP Arad au declarat joi  că în ultima săptămână au fost raportate de către medicii de familie şi unităţile sanitare 2.057 de viroze şi 199 pneumonii. Cifra este cu 20% mai mare faţă de săptămâna trecută şi cu aproape 50% mai mare faţă de cea din urmă cu două săptămâni.

Mai poți citi: Se schimbă vremea. Meteorologii anunță cum va fi vremea în prima lună de iarnă și ce temperaturi vor fi de Crăciun și Revelion

Numărul virozelor continuă să crească! Autoritățile au raportat o creștere de 50% a îmbolnăvirilor
Numărul virozelor continuă să crească! Autoritățile au raportat o creștere de 50% a îmbolnăvirilor

Medicii de familie au explicat însă că numărul real de infecţii respiratorii este mult mai mare, dar e dificil de stabilit pentru că nu toate cazurile sunt raportate la timp. Despre acest lucru a vorbit preşedintele Societăţii Medicilor de Familie (SMF) Arad, Adrian Dărăbanţiu.

În general oamenii nu vin la medic pentru infecţiile respiratorii, decât atunci când apar complicaţii. Astfel, marea majoritate a cazurilor nu apar în rapoarte, iar în realitate avem mult mai mulţi bolnavi. Când vorbim de copii, părinţii moderni ştiu că virozele se tratează simplu acasă sau ne cer sfaturi la telefon, preferând să nu-şi scoată copilul bolnav din casă dacă nu este absolut necesar”, a declarat Adrian Dărăbanțiu, conform Agerpres.

În acest context, conform sursei citate, reprezentanții Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad au mai transmis că cele două secţii de pediatrie au aproape toate paturile ocupate de trei săptămâni. Cei mai mușți dintre copii erau trataţi pentru infecţii respiratorii de sezon. Acum câteva zile însă, conducerea spitalului anunţa că toate paturile au fost ocupate pe Secţiile Pediatrie I şi Pediatrie II, iar pe măsură ce erau externaţi copii, alţii erau internaţi, numărul lor fiind tot mai mare, de la o oră la alta.

Ai mai putea citi: Curtea Constituțională este solicitată să dezbată suprataxarea muncii part-time. Ce îi așteaptă pe români

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult