- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O actriță celebră în Marea Britanie a crescut într-un orfelinat din România. Povestea Adrianei Ionica

30 Mar, 10:09 • Lupu Alexandra
Adriana Ionica este un nume suficient de cunoscut în Marea Britanie, acolo unde românca se bucură de succes. Iată care este povestea impresionantă de viață a actriței.
O actriță celebră în Marea Britanie a crescut într-un orfelinat din România. Povestea Adrianei Ionica

Ionica Adriana este o actriță de succes în Marea Britanie. Românca locuiește acolo încă de la o vârstă fragedă, relatează b1tv.ro. În ciuda faptului că viața ei este una pe care și-ar dori-o oricine la ora actuală, adevărul este că Adriana are o poveste impresionantă în spate: a crescut în orfelinatele din țară.

Ionica Adriana, românca de succes din Marea Britanie

Ionica Adriana este actrița de succes din Marea Britanie, a cărei poveste de viață este una impresionantă. Un documentar realizat de BBC Radio 4, intitulat „Copiii lui Ceaușescu”, scoate la iveală informațiile mai puțin știute.

Românca a trăit în cele mai grele condiții în orfelinatele din țară, până în momentul în care a fost adoptată de un cuplu britanic. Mama naturală a actriței avea 16 ani atunci când a născut-o și a lăsat-o în centrul instituționalizat.

Părinții adoptivi au luat decizia măreață în momentul în care erau într-o vacanță în Elveția. Aceștia au aflat despre copiii abandonați în orfelinatele românești. Între 1966 și 1989, aproape 20.000 de copii au murit în instituțiile din țară, din cauza condițiilor mizere.

În perioada lui Ceaușescu, contracepția și avorturile au fost interzise. Acest lucru a determinat un număr ridicat de persoane să își abandoneze copilul în centrele instituționalizate. Aproape jumătate de milion de copii au ajuns în orfelinate.

Viața actriței s-a schimbat radical în momentul în care a fost adoptată de cuplul britanic. A primit o educație selectă și a ajuns să aibă o carieră de succes în industria muzicală și în actorie. În documentarul realizat de BBC Radio 4, Adriana confirmă că le este recunoscătoare părinților adoptivi că au semnat actele.

Mai mult decât atât, ultimele informații arată că actrița din Marea Britanie a reușit, la vârsta de 33 ani, mai exact, anul trecut, să se reunească cu membri ai familiei biologice. Concret, românca s-a întâlnit cu mama naturală și cu surorile vitrege. Adriana a vizitat locul în care și-a petrecut primii ani de viață. Actrița a confirmat în mai multe rânduri că nu este supărată pe mama naturală (Valentina) pentru decizia pe care a luat-o.

Ionica Adriana, românca de succes din Marea Britanie
Ionica Adriana, românca de succes din Marea Britanie

„Nu sunt supărată sau furioasă pentru că m-a abandonat. Cred că, în circumstanțele ei, nu a avut o altă alegere. Sunt doar recunoscătoare că a semnat actele de adopție”, declară actrița româncă, care se bucură de succes în Marea Britanie.

„Când ne apropiam de clădire, în mijlocul unei zone rezidențiale, am recunoscut-o imediat din fotografiile pe care le aveam în albume când eram copil. Am simțit o emoție copleșitoare, viscerală, nu tristețe sau frică, ci ceva ce nu am mai experimentat până acum și despre care nici nu am cuvinte.

Poate că văzând asta am declanșat o amintire reprimată de mult timp. Eram atât de tânără când am plecat și e greu de crezut cum aș putea să-mi amintesc ceva din acea perioadă, dar s-a simțit ca un moment intens de deja vu.

Dacă un singur lucru s-ar fi întâmplat diferit, în loc de viața rurală din North Yorkshire, asta ar fi putut să fie casa mea. Toată viața mi s-a spus că am o dispoziție bună și fericită, dar acest lucru ar fi putut să fie atât de diferit: ce slujbă aș fi avut, unde aș fi trăit, ce prieteni aș fi avut dacă nu aș fi plecat din orfelinat?”, povestește Ionica Adriana, în documentarul de la BBC Radio 4.