- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O antreprenoare din Elveția vrea să revoluționeze piața imobiliară din România. Ce vrea Anja Graf să facă din fostul hotel Ramada Majestic, pe care l-a cumpărat cu 20 milioane de euro

10 Oct, 13:08 • stefan.vlad
O antreprenoare din Elveția vrea să revoluționeze piața imobiliară din România. Anja Graf a intrat în lumea afacerilor când avea doar 17 ani, înființând o agenție de modeling. După trei ani, a decis să renunțe la acest business, concentrându-se în totalitate pe imobiliare, afacere începută la scurt timp după cea cu modelingul.
O antreprenoare din Elveția vrea să revoluționeze piața imobiliară din România. Ce vrea Anja Graf să facă din fostul hotel Ramada Majestic, pe care l-a cumpărat cu 20 milioane de euro

O antreprenoare din Elveția vrea să revoluționeze piața imobiliară din România. Afacerista s-a implicat total în businessul din imobiliare Vision Apartments, care se ocupă cu închirierea apartamentelor elegant mobilate şi cu servicii incluse în întreaga lume.

Citește și: Gulnara Karimova, acuzată de procurorii din Elveția: „Și-a desfăşurat activităţile infracţionale ca o întreprindere profesională”

Totul a început cu mine căutând astfel de camere în Zurich, de unde sunt. M-am născut în apropiere de Zurich, iar în liceu aveam o agenţie de modeling împreună cu nişte prieteni, astfel că m-am găsit în situaţia de a căuta astfel de camere de închiriat eu însămi pentru modele – din păcate, nu le găseam – aşadar am închiriat nişte spaţii, am renovat apartamentele respective şi am cazat modelele acolo.

Fiindcă am fost mereu o persoană ambiţioasă, nu am avut atât de mult succes cu agenţia de modeling pe cât speram, aşadar am renunţat la liceu când aveam în jur de 17 ani şi m-am concentrat în totalitate pe business”, spune Anja Graf, potrivit businessmagazin.ro.

O antreprenoare din Elveția vrea să revoluționeze piața imobiliară din România

Fondată în 1999 în Elveţia, compania Vision Apartments s-a dezvoltat rapid, trecând de la stadiul de start-up la lider de piaţă în Elveţia, cu o prezenţă globală. În prezent, compania oferă soluţii personalizate pentru locuinţe temporare în sute de locaţii din lume şi deţine un portofoliu de 2.500 de apartamente.

Anja Graf a achiziționat în pandemie, în 2021, fostul hotel Ramada, aflat pe Calea Victoriei, în apropierea Teatrului Odeon din Capitală, pentru care a plătit 20 de milioane de euro. Acesta urmează să îşi deschidă porţile sub conceptul care i-a adus succesul antreprenoarei de origine elvețiană.

După o investiţie de 3 milioane de euro în renovare, fostul Ramada Majestic va fi prima clădire Vision Apartments din Bucureşti, ce va revoluţiona totodată şi piaţa hotelieră a Capitalei fiind, după cunoştinţele companiei, primul proiect care oferă servicii personalizate de închiriere pe termen scurt.

Preţurile vor porni de la circa 80 de euro/noapte, variind în funcţie de dimensiunea apartamentelor închiriate, facilităţi, precum şi durata şederii.