- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O bătrână de 82 ani a fost surprinsă de o dronă în timp ce încerca să fure porumb. Procurorii Parchetului au deschis un dosar pe numele acesteia după un an și jumătate

17 Mar, 09:54 • Lupu Alexandra
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi se confruntă cu o situație nemaiîntâlnită. O bătrână de 82 ani a fost surprinsă de o dronă în timp ce încerca să fure porumb, alături de nora acesteia, în vârstă de 53 ani.
O bătrână de 82 ani a fost surprinsă de o dronă în timp ce încerca să fure porumb. Procurorii Parchetului au deschis un dosar pe numele acesteia după un an și jumătate

O bătrână (82 ani) și nora acesteia (53 ani) au fost prinse în flagrant de o dronă, în momentul în care încercau să fure porumb. Procurorii Parchetului de pe lângă Dorohoi au trimis persoanele în cauză în judecată, după un an jumate, așa cum confirmă ziare.com. S-a deschis un dosar pentru tentativă de furt.

Două femei au fost surprinse în timp ce încercau să fure porumb

Așa cum arată primele informații, două femei au fost surprinse de drone în timp ce încercau să fure porumb. Bătrâna de 82 ani și nora acesteia au fost văzute în momentul în care umpleau șapte saci cu știuleți de porumb.

Tentativa de furt a avut loc pe data de 23 septembrie, în jurul orei 17:00. Reprezentantul unei firme agricole supraveghea zona cu ajutorul unei drone, reușind să le prindă pe cele două femei în faptă. Bătrâna de 82 ani și-a recunoscut fapta în timpul desfășurării anchetei. Pe de altă parte, nora de 53 ani a declarat că „a consumat o cantitate mai mare de alcool și nu își amintește ce a făcut în timpul zilei”.

Citește și: Fostul șef al CNAS nu reușește să scape de închisoare. Șase judecători i-au spus lui Lucian Duță că va ajunge în spatele gratiilor, după ce a luat o mită de 6 milioane de euro

Femeia în cauză a mai adăugat că „nu cunoaște cum a ajuns împreună cu soacra sa în lanul de porumb, dar în timp ce se afla acolo a auzit drona deasupra lor, inițial crezând că e un roi de albine, iar în momentul în care a văzut drona deasupra, s-a speriat și a fugit”. După un an și jumătate de anchetă, Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi le-a trimis pe cele două femei în instanță pentru tentativă de furt. Judecătorul de cameră preliminară a validat rechizitoriul, astfel, procesul poate începe în scurt timp de acum încolo.

Două femei au fost surprinse de o dronă în momentul în care încercau să fure porumb
Două femei au fost surprinse de o dronă în momentul în care încercau să fure porumb

„În ceea ce priveşte verificarea legalităţii administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală, judecătorul de Cameră Preliminară apreciază că aceasta presupune verificarea respectării dispoziţiilor legale cu privire la strângerea şi administrarea mijloacelor de probă, probele obţinute în mod nelegal, în conformitate cu dispoziţiile art. 102 C.proc.pen., neputând fi folosite în cadrul procesului penal.

În prezenta cauză, judecătorul de Cameră Preliminară nu a identificat o astfel de situaţie. De asemenea, se constată că nu au fost formulate cereri sau excepţii de către inculpate”, se menționează în sentința Judecătoriei Dorohoi.

Citește și: Lidl și-a înșelat clienții. Ce au descoperit judecătorii