- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O companie aeriană face noi angajări. Se caută însoțitori de bord, salariile sunt uriașe

27 Oct, 22:15 • Claudia Simion
Wizz Air a anunțat că face angajări în perioada următoare. Celor care vor să lucreze ca însoțitori de bord în cadrul companiei aeriene maghiare li se promit salarii satisfăcătoare și numeroase beneficii.
O companie aeriană face noi angajări. Se caută însoțitori de bord, salariile sunt uriașe

O companie aeriană face noi angajări. Se caută însoțitori de bord, salariile sunt uriașe

După ce, în perioada pandemiei de Covid, multe companii aeriene s-au văzut obligate să renunțe la personal din cauza reducerii numărului de zboruri, acum a venit momentul să-și mărească din nou echipa. Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunțat că vor face recrutări pentru postul de însoțitor de bord.

Cei selectați își vor putea începe activitatea în cadrul companiei de la începutul anului 2023.

Anul acesta, Wizz Air a angajat peste 300 de persoane noi, iar acum urmează o nouă selecție. Recrutările vor avea loc în orașe precum Suceava, București, Iași, Cluj-Napoca, Craiova, Botoșani, Bacău, Sibiu și Timișoara.

Candidații vor trece prin mai multe probe pentru a dovedi dacă sunt sau nu apți pentru această profesie.

„Compania aeriană va găzdui o serie de evenimente de recrutare în următoarele săptămâni, ca parte a eforturilor sale ample de a recruta însoţitori de zbor. În cadrul acestei campanii de recrutare, câte trei evenimente vor fi găzduite în Suceava, Bucureşti şi Iaşi, câte două evenimente în Cluj-Napoca şi Craiova, precum şi câte un eveniment în Botoşani (pentru baza din Suceava), Bacău, Sibiu şi Timişoara. Candidaţii sunt aşteptaţi să sosească prompt la orele anunţate pe pagina dedicată a Wizz Air, să fie pregătiţi pentru o zi plină de activităţi, inclusiv o prezentare personală, un joc de rol situaţional, un exerciţiu de grup şi un interviu individual. Cei prezenţi la eveniment vor avea ocazia să aplice în aceeaşi zi pentru un post vacant în echipa companiei aeriene”, se arată în comunicatul publicat recent de Wizz Air.

Ce salarii au însoțitorii de bord

Salariul unui însoțitor de bord diferă de la o companie aeriană la alta și depinde și de experiența pe care o are. Cu cât ai mai mulți ani de muncă în domeniu cu atât salariul va fi mai mare.

La Tarom, spre exemplu, salariul de bază este de 300 de euro, la care se adaugă sporuri de zi, de noapte și de risc. Fiecare oră de zbor se plătește cu puțin peste 2 euro. Dacă faceți o cursă externă, veți primi o diurnă de 56 de euro, iar pentru una internă, doar 8 euro. La finalul unei luni, puteți câștiga aproximativ 800 de euro, fără sporuri. Un alt aspect important este că trainingul nu este asigurat de Tarom.

La Wizz Air, salariul de bază este tot 300 de euro. Nu se plătesc orele de zbor, însă se primesc 40 de euro pentru fiecare zi de zbor. La această companie, stewardesele primesc 10% din suma strânsă în urma produselor pe care le vând în timpul zborului. La finalul unei luni, o stewardesă la Wizz Air poate câștiga aproximativ 1.000 de euro. Atât timp cât durează trainingul, nu veți primi salariu, dar veți avea contractul semnat.

Dacă vorbim de Ryanair, un însoțitor de bord poate câștiga aproximativ 1.500 de euro pe lună. În plus, în primele 4 luni de la angajare, veți primi din partea companiei și un bonus de 1.200 de euro. După un an de muncă la Ryanair, puteți obține și un bonus de performanță, în valoare de 1.800 de euro. Prima de angajare va fi de 750 de euro, iar trainingul este gratuit, potrivit kfetele.