- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O economie circulară în România! Flip Sustainability in Business aduce primul eveniment dedicat practicilor responsabile privind mediul

23 Oct, 10:14 • Fundeanu Madalina
Flip, firma responsabilă cu recondiţionarea electronicelor pe care le reintroduc pe piaţă ca noi, organizează evenimentul Flip Sustainability in Business Talks. Acesta este primul eveniment propriu Flip, dedicat soluţiilor oferite de economia circulară companiilor din România.
O economie circulară în România! Flip Sustainability in Business aduce primul eveniment dedicat practicilor responsabile privind mediul

Flip, tânărul start-up românesc care încurajează economia circulară şi practicile responsabile de consum prin recondiţionarea electronicelor pe care le reintroduc pe piaţă ca noi, a organizat evenimentul Flip Sustainability in Business Talks, conform Business Magazin.

Primul eveniment Flip

Acesta a fost primul eveniment propriu Flip, dedicat soluţiilor oferite de economia circulară companiilor din România și a avut loc pe 12 octombrie, la Apollo111, de la ora 14:30. Evenimentul a fost moderat de Teodora Tompea, jurnalist, antreprenor şi creatorul emisiunii „Planeta eşti tu” de pe Digi24.

În cadrul evenimentului, Flip a propus un studiu despre practici responsabile privind mediul şi soluţii disponibile pe piaţă pentru companii, care facilitează tranziţia către o economie circulară în România, realizat împreună cu iZi data. Prezentarea rezultatelor studiului a fost realizată de Silvia Luican, Fondator iZi data, şi Emilia Toma, Research Manager iZi data.

Studiul a fost realizat pe un eşantion format din reprezentanţi ai 631 de companii din România, de la antreprenori la IMM-uri şi multinaţionale. Rezultatele studiului sunt disponibile în mod gratuit, public, pe site-ul evenimentului începând cu data lansării (12 octombrie).

Afișarea rezultatelor studiului a fost urmată de un panel dedicat soluţiilor pe care companiile din România le au în prezent la dispoziţie pentru a-şi reduce impactul asupra mediului. La această dezbatere au participat Luminiţa Roşca (General Manager, Stratos), Alexandru Laibăr (Executive Director, CERC), Constantin Damov (Co-Founder, Green Group), Magdalena Caramilea (Sustainability Director, Autonom) şi Alina Saiu (Department Manager – Sustainable Finance in Corporate, Raiffeisen Bank).

eveniment Flip
eveniment Flip

Te-ar putea interesa și: Mai mult de 775 de milioane de euro investiți pentru IMM-urile din 6 județe! Care sunt condițiile pentru depunerea proiectelor

Soluţii implementate în companii cu ajutorul Flip

În cadrul evenimentului, în panelul dedicat soluţiilor deja implementate în companii din România cu ajutorul serviciilor din portofoliul Flip Business, au vorbit Dan Palage (Retail Director, eMAG), Iulia Dorobanţu (Co-Founder, Charger.ro), Lelia Mancaş (Marketing, Communication & CSR Director, Edenred), Aurelia Patulea (Sustainable Finance Manager, BCR) şi Cosmina Gurneanu (Regional Marketing Director SEE & MEA, UiPath). Împreună, au discutat despre cum au colaborat cu Flip pentru a reduce daunele  asupra mediului.

În plus, la Flip Sustainability in Business Talks a fost prezentat Codul Sustenabilităţii, realizat de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din Guvernul României, de către Gabriela Ciulacu Biţan (Consilier Superior, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă – Guvernul României).

Sarah Maria Joiţoiu (Group Head of Sustainability, eMAG) a prezentat raportul de sustenabilitate al unei companii româneşti, prin exemplul eMAG.

Vezi și: Director Ford România, despre lipsa unei infrastructuri moderne în România: „Pune o presiune pe întreaga economie și industrie auto”