- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O femeie a primit o amendă record după ce a abandonat pe stradă doi pui de câine

14 Oct, 22:33 • Bumbeneci Diana
Abandonul animalelor a început să fie sancționat drastic. O femeie din Bacău a primit 3.000 de lei amendă pentru că a abandonat doi puiuți de câine.
O femeie a primit o amendă record după ce a abandonat pe stradă doi pui de câine

Amendă record primită de o femeie din Bacău de la polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor. Aceasta a fost amendată după ce a abandonat pe stradă doi pui de câine, pe care i-a lăsat în fața sediului unei clinici veterinare.

O femeie a primit o amendă record din cauză că a abandonat doi cățeluși

Potrivit datelor furnizate de Poliția Județeană Bacău, în cursul zilei de azi, oamenii legii de la Biroul pentru Protecția Animalelor au amendat cu 3.000 de lei o femeie din municipiul Bacău care a abandonat în dreptul unei clinici veterinare din localitate doi pui de câine în vârstă de aproximativ două-trei luni.

Te-ar mai putea interesa și: Ministerul Energiei confirmă debutul procesului de elaborare a „Strategiei Naționale pentru Hidrogen și Planul de Acțiune”

O femeie a primit o amendă record după ce a abandonat pe stradă doi pui de câine
O femeie a primit o amendă record după ce a abandonat pe stradă doi pui de câine

Aceasta a fost identificată destul de rapid cu ajutorul imaginilor filmate de camerele supraveghere din zonă. Cei doi pui de câine au ajuns în grija unei fundații care se ocupă cu protecția animalelor. Micile patrupede sunt în prezent în afara oricărui pericol.

Conform legii, abandonarea animalelor constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 3.000 și 12.000 de lei. Decizia de a fi amendați românii a fost luată în țară noastră după multe insistențe ale asociațiilor de protecție a animalelor. Multe suflete nevinovate au fost abandonate în stradă, legate de stâlpi sau de copaci, lăsate să moară de foame și de sete.

Legea mai prevede și faptul că este obligatorie sterilizarea câinilor cu sau fără stăpân aparținând rasei comune, dar și a metișilor acestora. Conform actului normativ, nerespectarea acestei obligații legale reprezintă contravenție, care se sancționează cu sume cuprinse între 5.000 și 10.000 lei.

Te-ar mai putea interesa și: O nouă lovitură din partea Opel. Constructorul german recheamă în service sute de mii de mașini

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult