- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O moțiune simplă a fost depusă în Parlament împotriva Ligiei Deca! „A ajuns să fie o piatră de moară pentru tot ceea ce se întâmplă în învățământul românesc”

11 Dec, 18:24 • Fundeanu Madalina
Ligia Deca, actualul ministru al Educației, a primit cea mai puternică lovitură! O moțiune simplă împotriva acesteia a fost depusă, luni, în Parlamentul României.
O moțiune simplă a fost depusă în Parlament împotriva Ligiei Deca! „A ajuns să fie o piatră de moară pentru tot ceea ce se întâmplă în învățământul românesc”

Lovitură dură pentru ministrul Educației! O moțiune simplă împotriva Ligiei Deca a fost depusă, luni, în Parlamentul României, de către USR și Forța Dreptei, potrivit informațiilor transmise de Antena 3 CNN.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a primit cea mai puternică lovitură!

„Nu a reușit să implementeze nicio reformă în învățământul românesc și îl menține într-o stare dezastruoasă, confirmată recent PISA”, au spus inițiatorii acestei moțiuni despre activitatea Ligiei Deca de până acum.

Semnatarii documentului susțin că actualul ministru al Educației ar fi trebuit să-și dea demisia de trei ori până acum și că a ajuns să reprezinte „o piatră de moară” pentru tot ce se petrece în sistemul de învățământ din România.

Te-ar mai putea interesa și: Ligia Deca, despre majorarea salariilor din învățământ: „Creştere de peste 50% pe media salariilor din învăţământ faţă de ce aveam înainte de luna iunie”

Ligia Deca
Ligia Deca

„Ligia Deca a ajuns să fie o piatră de moară pentru tot ceea ce se întâmplă în învățământul românesc. Ar fi trebuit să-și dea deja 3 demisii de la preluarea mandatului: o demisie pentru rezultatele catastrofale de la testele PISA și pentru încercarea de a le măslui.

O a doua demisie pentru cea mai mare grevă a profesorilor din ultimii 18 ani, o grevă batjocorită de Guvern și urmată acum de minciuna creșterii salariilor din învățământ, care nu se face așa cum s-a promis inițial.

O a treia demisie trebuie dată pentru legile educației, rezultatul proiectului „România Educată”, legi care nu sunt altceva decât maculatură. Ligia Deca i-a păcălit pe profesori cu salariile, i-a păcălit pe părinți că o să fie o educație mai bună, acum a încercat să păcălească și presa și pe reprezentanții OECD în privința testelor PISA. E momentul să plece acasă”, a declarat senatorul USR, Ștefan Pălărie.

Semnatarii moțiunii au mai acuzat-o pe Ligia Deca că nu a făcut nimic concret pentru a opri degradarea şcolii româneşti, ci din contră, a sporit inechitățile din sistem, prin introducerea examenului de admitere la liceu, în ciuda tuturor avertismentelor primite. De asemenea, sub conducerea ei a continuat să scadă nivelul subiectelor de la Evaluarea Naţională, „examen care a ajuns să nu mai însemne nimic”.

Vezi mai multe știri: Testele PISA au scos în evidență situația tragică a sistemului de educație din România. Copiii nu știu să aplice ce învață la școală, iar cei din mediile defavorizate rămân în urmă