- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O nouă criză de personal lovește România! În lipsa angajaților, farmaciile sunt nevoite să apeleze la nepalezi

26 Jun, 12:56 • Bumbeneci Diana
În România este criză de personal în farmacii şi depozite. Grupul Dr. Max România a angajat peste 100 de nepalezi din cauza numărului mic de români interesați de un loc de muncă în domeniu.
O nouă criză de personal lovește România! În lipsa angajaților, farmaciile sunt nevoite să apeleze la nepalezi

În România, tot mai multe persoane aleg să lucreze peste graniță din cauza veniturilor mici. Această problemă este tot mai resimțită și în domeniul farma. Spre exemplu, personalul insuficient dă bătăi de cap şi marilor grupuri din retailul şi distribuţia de medicamente. În acest sens, companiile se îndreaptă spre angajaţi din afara României, anunță Zf.

Criză de personal în farmacii

Astfel, Dr. Max România, al doilea cel mai puternic grup farmaceutic, a angajat oameni din Nepal.

angajați farmacii
angajați farmacii

Similar cu anul anterior, insuficienţa resurselor umane necesare operării lanţului de farmacii, în special în oraşele medii şi mici, unde nu se mai găsesc farmacişti şi asistenţi de farmacie, rămâne una dintre provocările pe care le avem. Aceeaşi provocare o întâlnim şi la nivelul operării depozitelor, ceea ce ne-a determinat să ne extindem aria de căutare a personalului dincolo de graniţele ţării. Astfel, peste 100 de colegi din Nepal s-au alăturat echipei noastre“, au transmis reprezentanţii Dr. Max România.

În total, în grup lucrează circa 4.400 de oameni, dintre care cei mai mulţi în farmacii. Grupul Dr. Max România a ajuns la 8,9 miliarde de lei (circa 1,8 miliarde de euro) în 2022, după un avans de 26% faţă de anul anterior, mai anunță sursa citată.

Vezi și: Bacalaureat 2023. Astăzi începe proba scrisă la Limba și literatura română. Ce reguli sunt anunțate

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult