- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O nouă lovitură din partea Guvernului. Pensiile de serviciu pentru 5 categorii de pensionari vor fi înghețate

01 Dec, 15:18 • Bumbeneci Diana
Pensiile de serviciu pentru 5 categorii de pensionari vor fi înghețate în anul viitor. Guvernul a luat această decizie majoră.
O nouă lovitură din partea Guvernului. Pensiile de serviciu pentru 5 categorii de pensionari vor fi înghețate

Sunt cinci pensii de serviciu care vor vor fi înghețate. Este vorba despre acele pensii speciale, în denumire populară ce nu se vor indexa cu rata inflației. Așadar, acestea nu vor avea parte de niciun fel de creștere anul viitor, potrivit unui proiect de Ordonanță de Urgență aflat în lucru la Guvern, analizat în amănunt de știripesurse.

Ce prevede documentul care va schimba pensiile de serviciu:

1. Pentru personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România: în anul 2023, pensiile de serviciu stabilite în condiţiile legii nu se actualizează cu rata medie anuală a inflaţiei.

2 Pentru personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea şi al personalului care funcţionează în cadrul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice: în anul 2023, pensiile de serviciu stabilite în condiţiile legii nu se actualizează cu rata medie anuală a inflaţiei.

pensiile de serviciu
pensiile de serviciu

Te mai poate interesa și: Vremea decembrie 2022. Luna începe cu vreme severă. Sunt anunțate ninsori, viscol și temperaturi neobișnuite

3. Pentru funcţionarii publici parlamentari: în anul 2023, pensiile de serviciu stabilite în condiţiile legii nu se actualizează cu rata medie anuală a inflaţiei.

4. Pentru membrii Corpului diplomatic şi consular al României: în anul 2023, pensiile de serviciu şi pensiile de urmaş stabilite în condiţiile legii nu se actualizează cu rata medie anuală a inflaţiei.

5. Pentru membrii Curţii de Conturi: în anul 2023, pensiile de serviciu stabilite în condiţiile legii nu se actualizează cu rata medie anuală a inflaţiei, conform sursei citate anterior.

Citește și: Urmează o nouă revoluție istorică în sectorul alimentar. Carnea produsă în laborator va ajunge la vânzare mai repede decât se credea

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult