- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O nouă problemă pentru șoferi. Valabilitatea ITP ar putea scădea la 6 luni

15 Jan, 18:01 • Bumbeneci Diana
Valabilitatea ITP ar putea scădea la 6 luni. Ce autoturisme vor fi afectate în România.
O nouă problemă pentru șoferi. Valabilitatea ITP ar putea scădea la 6 luni

Vești noi pentru șoferii care fac ITP-ul în România. Valabilitatea Inspecției Tehnice Periodice (ITP) ar putea fi redusă la 6 luni, potrivit unui nou proiect de modificare a legii circulației.

Valabilitatea ITP ar putea scădea la 6 luni

Potrivit unui proiect de ordonanță de Guvern, anumite tipuri de autoturisme vor fi obligate să refacă ITP-ul o dată la 6 luni, transmite Promotor. Mai mult de atât, vehiculele lente vor fi scutite de obligația de a efectua această inspecție.

Proiectul a fost pus în dezbatere publică de către Ministerul Transporturilor, fiind vorba de vehiculele de tipul „RENT A CAR”, cât și de cele utilizate în regim de închiriere cu șofer.

Vezi și: Renunțarea la fumat prin vaping poate deveni un mod de a economisi bani. Serviciul britanic de Sănătate explică principalele avantaje ale acestei alegeri

ITP
ITP

Până în acest moment, mașinile care au obligația de a fi inspectate la fiecare jumătate de an sunt cele care efectuează transport de persoane.

Noul act normativ urmează să elimine obligativitatea ITP în cazul anumitor tipuri de vehicule. Rămâne de văzut când vor fi aplicate și celelalte măsuri.

„Prevederile prezentei ordonanţe nu se aplică maşinilor auto propulsate cu o viteză maximă care nu depășește 25 km/h, vehiculelor lente, vehiculelor cu şenile, tramvaielor și vehiculelor cu tracțiune animală”, conform proiectului.

Ai mai putea citi: Lovitură pentru fumătorii din România. Se scumpesc țigările începând cu 16 ianuarie

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult