- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O nouă speranță pentru bolnavii de cancer! Guvernul anunță noi servicii de sănătate pentru afecţiunile maligne

10 Jun, 21:19 • Anghel Oana
O nouă speranță pentru persoanele care suferă de afecțiuni oncologice. Guvernul a aprobat finanțarea unui nou pachet de servicii de prevenție și depistare precoce a afecțiunilor maligne.
O nouă speranță pentru bolnavii de cancer! Guvernul anunță noi servicii de sănătate pentru afecţiunile maligne

Noi servicii de sănătate pentru afecţiunile maligne vor fi implementate începând cu 1 iulie, a anunțat premierul Nicolae Ciucă. Prim-ministrul îi încurajează pe români să aibă încredere în eficienţa acestor servicii deoarece medicina a evoluat foarte mult.

Şeful Guvernului a arătat că la nivelul instituţiei pe care o conduce şi al Coaliţiei de Guvernare se asigură susţinerea financiară pe termen lung şi au toată disponibilitatea de a adapta legislaţia la soluţiile pe care le aduce medicina pentru tratamentul bolnavilor de cancer.

Noi servicii de sănătate pentru afecţiunile maligne

Şeful Executivului a subliniat importanţa prevenţiei, care „protejează sănătatea și salvează vieți„.

”Suntem alături de supraviețuitorii de cancer, oameni puternici, curajoși, care au reușit să învingă boala, cu sprijinul prețios al medicilor și al familiilor. Victoria dumnealor oferă speranță, încredere și îi mobilizează pe toți cei care primesc, din păcate, acest diagnostic.

Cunosc oameni care au trecut peste o afecțiune din spectrul oncologic, am vorbit despre suferința lor, despre multele momente de cumpănă, de deznădejde și despre nevoia acută de sprijin pe care o resimt.

M-au impresionat lupta lor neobosită pentru viață, dar și forța extraordinară de a trece peste propria suferință pentru a-și ajuta semenii și a le purta de grijă. Sfatul pe care l-am auzit de la dumnealor cel mai des este acela de a merge din vreme la medic, de a ne preocupa de sănătatea noastră. Prevenția, așadar, cu sprijinul cadrelor medicale, protejează sănătatea și salvează vieți”, a declarat Nicolae Ciucă cu prilejul Zilei Naționale a Supraviețuitorilor de Cancer.

servicii de sănătate

Ce conţine noul pachet de servicii de sănătate aprobat de Guvern

Nicolae Ciucă este de părere că bolnavii de cancer nu ar trebui să fie împovăraţi şi cu problemele sistemului de sănătate, iar acest nou pachet de servicii este menit să le uşureze întrucâtva lupta cu boala. O noutate este introducerea serviciilor de consiliere psiho-oncologică.

Ciucă a mai spus că ”diagnosticul timpuriu creşte şansele la vindecare şi, completat cu o medicaţie adecvată şi inovativă, cu implicarea decisivă a cadrelor medicale, salvează vieţi”.

”La nivelul Guvernului acordăm importanța și finanțarea necesare prevenției și depistării precoce a unor afecțiuni, inclusiv a celor maligne, printr-un pachet de noi servicii care vor intra în aplicare începând cu 1 iulie.

Oamenii trebuie să știe că medicina a evoluat foarte mult, iar cancerul poate fi tratat, vindecat, mai ales dacă este descoperit în stadiu incipient. La nivelul autorităților, am decis extinderea serviciilor pentru depistarea precoce a maladiilor din spectrul oncologic. Completat cu o medicație adecvată și inovativă, cu implicarea decisivă a cadrelor medicale, diagnosticul timpuriu crește șansele la vindecare.

Citeste si Pesticidele din fructe și legume pot provoca boli grave. Dr. Radu Ţincu: „Apar forme foarte rare de cancer”

Alături de prevenție, diagnostic precoce și tratament adecvat, informarea și suportul sunt piloni în susținerea copiilor, femeilor și bărbaților care luptă cu această nemiloasă boală. Speranța le dă forța să lupte, să meargă mai departe. Iar în acest efort, sprijinul pe care autoritățile îl pot oferi constă în asigurarea serviciilor de consiliere psiho-oncologică.

Mai mult decât în orice altă cauză, în combaterea și controlul cancerului nu este timp de pierdut! Toate autoritățile statului trebuie să lucreze împreună astfel încât să facem mai bună viața pacienților și să nu-i împovărăm cu problemele sistemului de sănătate. Autorități și decidenți să fim deschiși soluțiilor inovatoare, atenți la recomandările specialiștilor și, mai ales, la nevoile pacienților. Nu avem responsabilitate mai importantă decât garantarea dreptului la sănătate pentru toți cetățenii, alături de accesul la educație pentru copiii noștri”, a adăugat premierul Ciucă.

Citeste si Inflația îi împinge pe români spre probleme de sănătate. 6 din 10 români nu mai merg la doctor din cauza prețurilor mari