- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O româncă a dat lovitura în afaceri din propriul apartament: „Am căutat tutoriale pe Internet”

28 Aug, 11:56 • Toma Anca
O româncă a dat lovitura în afaceri din propriul apartament. Ioana Anuței a început un business important la scurt timp de la izbucnirea pandemiei de coronavirus, chiar în casa în care locuiește  A studiat pe Internet și a aflat care sunt materialele de care are nevoie, iar acum are o afacere de succes.
O româncă a dat lovitura în afaceri din propriul apartament: Am căutat tutoriale pe Internet

O româncă a dat lovitura în afaceri din propriul apartament. Tânăra a mărturisit că a căutat tutoriale în mediul virtual și apoi a început să se concentreze pe noua sa pasiune. Suma pe care a investit-o pentru acest plan.

Ioana Anuței a făcut o investiție inițială de aproximativ 2.500 de lei și început să facă lumânări parfumate cu ajutorul unui ibric pe care îl avea în locuință, dar mai târziu a investit în aparatură specială.

O româncă a dat lovitura în afaceri din propriul apartament

Primul profit a fost cheltuit pe diverse aparate de care românca avea nevoie. S-a documentat și mai mult și a aflat că ceara se topește într-o baie de aburi, lumânările sale fiind însoțite de fiecare dată de un mesaj amuzant.

„Mie mi-au plăcut dintotdeauna lumânările parfumate, dar momentul definitoriu a fost când am descoperit o lumânare de soia de la Guerlain. Am încercat să-i reproduc aroma, am căutat tutoriale.

Am văzut notele pe care le conţine, am comandat materialele de care credeam că am nevoie pentru a face lumânări parfumate – uleiuri parfumate, fitiluri şi un termometru de gătit.

Din prima serie, am păstrat eu o lumânare, iar pe celelalte le-am făcut cadou”, a declarat românca, potrivit Ziarul Financiar.

Ioana Anuței a investit de-a lungul timpului circa 3.000 de euro în afacerea cu lumânări parfumate. „Atelierul a rămas în apartamentul în care locuiam, iar eu m-am mutat. Am investit pe parcurs undeva la 2.000-3.000 de euro”, a mai spus Ioana Anuței.

Românii pun lacătul pe firme în număr tot mai mare

Dizolvările de firme au crescut alarmant în primele șase luni din 2023, mai precis cu 18,21%. Capitala se află în topul județelor cu cele mai multe dizolvări. În prima jumătate de an au fost 19.442, comparativ cu aceeași perioadă din 2022 în care au fost 16.447 de firme dizolvate, arată datele centralizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Cele mai multe dizolvări au fost înregistrate în Bucureşti, respectiv 4.119 de companii (număr în creştere cu 33,82% faţă de primele şase luni din 2022), şi în judeţele Timiş (1.017, +40,28%), Cluj (1.004, +26,45%), Constanţa (892, +8,12%) şi Ilfov (870, plus 30,04%).

La polul opus se află județele cu cele mai puține dizolvări, cum ar fi Covasna, respectiv 108 (-8,47%), Ialomiţa (115, +41,98%) şi Mehedinţi (116, +8,41%).

Mai mult, românii trebuie să rețină că domeniul de activitate care a consemnat cele mai multe dizolvări de companii, în primele cinci luni ale acestui an, este comerțul cu ridicata și amănuntul, repararea autovehiculelor și motocicletelor, având peste 5.401 de dizolvări la nivel național. Comparativ cu perioada similară din 2022, dizolvările din acest domeniu au crescut cu 6,03%. (Citește AICI mai multe detalii)