- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O veste de amploare! Fondul Proprietatea a luat decizia de a-și vinde toate acțiunile la Engie pentru suma de 432 de milioane de lei!

27 Dec, 13:15 • Oprea Alina
Este oficial! Fondul Proprietatea nu va da înapoi, iar toate acțiunile vor fi cumparate de Engie!
O veste de amploare! Fondul Proprietatea a luat decizia de a-și vinde toate acțiunile la Engie pentru suma de 432 de milioane de lei!

“Franklin Templeton International Services SPRL, în calitatea sa de administrator de fonduri de investiţii alternative şi administrator unic al Fondului Proprietatea SA, a informat acţionarii că a primit o ofertă fermă din partea GDF International SA, acţionarul majoritar al Engie România SA, în legătură cu o potenţială vânzare a întregii deţineri a Fondului Proprietatea în capitalul social al Engie România SA, pentru suma de 87 milioane euro”, s-a arătat într-un raport al Fondului Proprietatea, remis Bursei de Valori Bucureşti, conform celor Comunicate de wall-street.

Acest document atestă faptul că orice Tranzacție potențială este condiționată de acordul cu privire la termenii contractului de vânzare – cumpărare de acțiuni și orice condiții suspensive, care vor include aprobarea tranzacției de către acționarii Fondului Proprietatea.

Ai putea fi interesat și de: România a atras prin Fondul pentru Modernizare peste un miliard de euro, pentru cel de-al doilea ciclu de plăţi din 2023. Ce a anunțat Ministerul Energiei

Fondul Proprietatea vinde toate acțiunile

Acțiunile Fondului Proprietatea vor fi vândute
Acțiunile Fondului Proprietatea vor fi vândute

GDF International SA, acţionarul majoritar al Engie România, a semnat un acord cu Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, pentru a cumpăra toate acțiunile Fondului la compania de energie.

Potrivit acestui comunicat care a fost transmis de BVB, Franklin Templeton Internațional Services, în calitate de administrator de fond de investiții alternative și administrator unic al Fondului, a informat acționarii că Findul, care este în calitate de vânzător și GDF Internațional S.A., în calitate de cumpărător, au încheiat la data de 22 Decembrie 2023 un contract de vânzare – cumpărare cu privire la întreaga participare a Fondului în capitalul social al Engie România S.A. în schimbul unei sume totale de 432.616.167,75 lei.

Finalizarea vânzării în cadrul contractului de vânzare-cumpărare este supusă aprobării acționarilor Fondului. Oferta GDF a fost anunțată pentru prima dată pe 11 decembrie.

Fondul Proprietatea deţine în prezent 11,99% din capitalul social al Engie România (reprezentând 14,53% din VAN-ul Fondului la 31 octombrie 2023), potrivit wall-street.

„Alte anunţuri vor fi făcute pe măsură ce şi când va fi relevant”, subliniază FP în raport. Fondul Proprietatea deţine în prezent 11,99% din capitalul social al Engie România (reprezentând 14,53% din VAN-ul Fondului la 31 octombrie 2023), conform aceleiași surse.

Ai putea fi interesat și de: Salarii de 35.000 de lei, plătite de Guvern din Fondul de rezervă. Se achită și sporuri de stres, condiții de muncă sau de confidențialitate