- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ofensivă reală împotriva samsarilor! Primul oraș din România care ia atitudine și promovează adevărații producători agricoli

19 Jun, 17:29 • Constantin Cristina
ADIO samsari din piețe. Primul oraș din România unde bișnițarii nu vor mai avea voie să facă comerț la negru.
Ofensivă reală împotriva samsarilor! Primul oraș din România care ia atitudine și promovează adevărații producători agricoli

Un mare oraș din România ia atitudine și interzice existența samsarilor în piețe. Începe o ofensivă reală împotriva acestora, a relatat agrointel.ro.

Vezi și: S-A APROBAT legea care interzice kilometrajul dat înapoi la mașini! Românii sunt feriți de țepele samsarilor. Ce amenzi usturătoare riscă cine încalcă prevederile

Ofensivă reală împotriva samsarilor! Primul oraș din România care ia atitudine și promovează adevărații producători agricoli

Este vorba de Brașov, care a început să promoveze adevărații producători agricoli. Mai mult, inspectorii vor pune mai mult accent pe controlul nivelului pesticidelor din fructe sau legume. Consiliul Local a adoptat o hotărâre prin care se va face „curățenie” în piețele din municipiu.

„Cea mai importantă modificare pe care acest regulament o aduce este că, de acum, în pieţele din Braşov pot fi prioritizaţi producătorii, care să aducă cele mai bune produse pentru braşoveni. În acest sens, reprezentanţii Serviciului Pieţe se vor deplasa pe teren pentru a efectua controale la producători, pentru a vedea recoltele şi conformitatea cu ceea ce au declarat, iar o noutate este că vom efectua analize pentru a verifica nivelul pesticidelor folosite în recoltele pe care le comercializează”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

samsari piețe
samsari piețe

Din luna iulie, producătorii vor fi verificați de către angajații Serviciului de administrație piețe să poată verifica terenurile pe care cultivă legumele și fructele, iar în cazul produselor lactate, vor verifica numărul de animale deținute de către producători.

Sursa citată precizează că inspectorii vor verifica și actele necesare, tocmai pentru a nu fi contrafăcute. De reținut este că, dacă se va constata că produsele comercializate nu au fost recoltate de pe proprietatea celui care le vinde, vor fi sancționați cu amendă, dar își vor pierde dreptul de a vinde în piețele publice din Brașov.

O altă nouă condiție este cea referitoare la asigurarea datelor privind autenticitatea produselor comercializate. De asemenea, se introduc și condiții noi de etichetare a mărfurilor, care să pună la dispoziția consumatorului o detaliere completă cu privire la calitatea produsului.

Alte articole: Țepe pe bandă rulantă în România. Samsarii au început să dea kilometrii înapoi și la mașinile electrice