- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

„Ofertă” fără precedent în 2024. Cum poți deveni nomad digital în Turcia

24 Apr, 23:25 • Bumbeneci Diana
Românii pot deveni nomazi digitali în Turcia cu ajutorul unei platforme de vize. Sunt vești excelente pentru călători.
„Ofertă” fără precedent în 2024. Cum poți deveni nomad digital în Turcia

Platforma de vize pentru nomazii digitali din Turcia a fost lansată, conform unui comunicat emis de Autoritatea pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului din Turcia (TGA). Pentru a solicita o viză pentru Turcia, nomazii digitali pot începe procesul de aplicare simplu și rapid prin intermediul platformei de Pre-Înregistrare pentru Nomazi Digitali, numită Digital Nomad GoTürkiye.

Cum poți deveni nomad digital în Turcia

„După ce sunt completate cerințele pe această platformă, va fi emis un “Certificat de Identificare a Nomadului Digital”. Cu certificatul pe care-l primesc de pe platformă, cei care au aplicat trebuie să-și continue procesul la consulatele turcești și/sau centrele de vize”, potrivit informării.

 

Pentru a deveni nomad digital în Turcia pot aplica cetățenii Franței, Germaniei, Italiei, Belgiei, Olandei, Luxemburgului, Irlandei, Danemarcei, Greciei, Croației, Spaniei, Portugaliei, Austriei, Finlandei, Suediei, Republicii Cehe, Ungariei, Poloniei, Sloveniei, Slovaciei, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Maltei, Bulgariei, României, Norvegiei, Islandei, Liechtensteinului, Regatului Unit, Elveției, SUA, Canadei, Federației Ruse, Ucrainei și Belarusului, cu vârste cuprinse între 21 și 55 de ani.

Turcia
Turcia

Comunicatul mai scoate în evidență și faptul că pentru a obține un Certificat de Identificare a Nomadului Digital, trebuie să încărcați următoarele documente după înregistrarea pe platformă:

• Document de călătorie/pașaport valabil pentru cel puțin șase luni de la data sosirii în Turcia

• Diplomă de învățământ superior sau document substitut al diplomei

• Document care demonstrează că solicitantul lucrează ca Nomad Digital: a) Contract dacă lucrează pentru o companie (cu excepția companiilor din Turcia)

sau

b) contract de muncă între solicitant și companie dacă este independent (cu excepția companiilor din Turcia)

• Fotografie biometrică

• Document care dovedește că solicitantul are un venit lunar de 3.000 dolari sau un venit anual de 36.000 dolari

„În ultimii ani Turcia a început să devină o destinație populară pentru nomazii digitali întrucât oferă o infrastructură tehnologică robustă, este o locație ușor de accesat și are internet de mare viteză la care se adaugă sisteme avansate de banking și de plăți digitale”, mai transmite comunicatul.

Poți citi și: Cristian Popa: BNR ar putea amâna reducerea dobânzii în mai 2024. Inflația și riscurile rămân ridicate

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult