- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Orange România concediază masiv din personal, deși a anunțat un profit uriaș de 602 milioane de lei în 2022

30 May, 16:51 • Constantin Cristina
Orange România a înregistrat un profit net de 602 milioane de lei anul trecut și a încheiat anul cu mai puțini angajați.
Orange România concediază masiv din personal, deși a anunțat un profit uriaș de 602 milioane de lei în 2022

Orange România

, liderul pieței locale de telecom, a anunțat că a reușit să înregistreze pe parcursul anului trecut un profit net de 602,3 milioane de lei, aflându-se în creștere cu 0,9% comparativ cu anul 2021, potrivit datelor publicate la Ministerul Finanțelor.

Vezi și: Anunț trist pentru milioane de clienți Orange! Se scumpesc abonamentele. Cât veți plăti în plus

Orange România concediază masiv din personal, deși a anunțat un profit uriaș de 602 milioane de lei în 2022

Fostul Romtelecom a înregistrat tot anul trecut o cifră de afaceri de 6,6 miliarde de lei, fiind tot în creștere cu 3,6% comparativ cu 2021. Totodată, compania a decis că este mai bine că face disponibilizări, așa că a ajuns la un număr total al angajaților de 2.341 în 2022, mai mic cu 36 de persoane în 2021.

În data de 31 decembrie 2022, Orange avea 10,1 milioane de clienți care dispuneau de serviciile mobile ale companiei, 1,2 milioane de clienți dispuneau de serviciile fixe în bandă largă și 1,4 milioane de clienți dispuneau de servicii de televiziune prin cablu și satelit.

Orange SA a obținut un succes pe timpul anului trecut, când a înregistrat o o creștere a veniturilor atât din conectivitate, cât și soluții de tip IT&C. De asemenea, veniturile din acest tip de soluții au crescut cu 26% comparativ de T4 2021, în această categorie fiind incluse și proiectele de integrare și soluțiile de colaborare, găzduire de ehipamente, virtuale în cloud și securitate cibernetică.

Orange
Orange

Mai mult, Orange s-a dezvoltat anul trecut în ceea ce privește portofoliul de servicii avansate, oferite companiilor prin lansarea unei platforme automatizate de detecție a vulnerabilităților, extinderea serviciilor profesionale pentru cloud și integrarea vocii fixe în platformele de colaborare.

Compania urmează să disponibilizeze în perioada următoare 551 de angajați, pe fondul diminuării veniturilor a numărului de clienți, se arată într-un mesaj al unui sindicat către membrii acestuia, intrat în posesia.

Orange SA este un operator de telecomunicații mobile și o subsidiară a grupului France Telecom. Compania este prezentă în Europa, mai exact în Franța, Belgia, Marea Britanie, Elveția, Austria, Polonia, Slovacia, România, Moldova, Spania, în Africa, Orientul mijlociu și în Caraibe.

Alte articole: Încep concedierile masive la Orange România! Ce se întâmplă în prezent cu clienții companiei