- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Orașele în care se găsesc cele mai bine plătite joburi sezoniere. Tinerii pot face foarte ușor bani de buzunar

17 Jul, 14:16 • Lupu Alexandra
Joburile sezoniere sunt la mare căutare printre tineri. Vacanța de vară reprezintă un bun prilej pentru a strânge bani pe buzunar.
Orașele în care se găsesc cele mai bine plătite joburi sezoniere. Tinerii pot face foarte ușor bani de buzunar

A început vacanța de vară, motiv pentru care joburile sezoniere se află la mare căutare printre tineri. În cele 3 luni libere, românii interesați pot produce foarte ușor ceva bani de buzunar, informează antena3.ro.

Joburi sezoniere 2023

Cele mai bine plătite joburi sezoniere sunt în București, Brașov, Constanța și Timișoara. Mulți adolescenți caută un loc de muncă pentru vacanța de vară, fiind oportunitatea ideală prin care pot strânge ceva bani de buzunar. Tinerii sunt căutați atât pentru a lucra în terase, cât și în baruri, restaurant sau hoteluri.

Te-ar putea interesa și: McDonald’s, cel mai bun loc de muncă din România în 2023. Compania devine angajator de top în țara noastră

În timp ce unii adolescenți strâng banii câștigați, alții îi folosesc pentru distracție sau haine. Pe platformele de recrutare, peste 416.000 de tineri din segmentul 18-24 de ani au aplicat la joburi din iunie și până acum.

Media salariilor la nivel național este de 3.000 de lei. Cu toate acestea, se pare că așteptările tinerilor pornesc de la 4.500 de lei. Adolescenții pot lucra începând cu vârsta de 15 ani, dacă au acordul părinților.

„Este un moment bun pentru că sunt multe domenii care scot pe foarte multe locuri de muncă exact în această activitate și caută în special tineri”, a declarat Ana Călugăru, director platformă de recrutare.

Job
Job

În ultima perioadă, românii sunt din ce în ce mai interesați de ofertele de muncă avantajoase. Ei s-au arătat interesați în mod special de anumite joburi, precum cel de șofer, asistent medical, operator call center sau contabil. Datele eJobs arată că oamenii au căutat în mod special oferte pentru joburi remote.

„În prima jumătate a anului a crescut semnificativ numărul de căutări făcute de cei interesați să își schimbe locul de muncă. Vorbim despre o dublare sau chiar o triplare a numărului de căutări, în special pentru pozițiile de entry level.

Dacă în primul semestru din 2022 am avut 5,1 milioane de aplicări, în aceeași perioadă din 2023 vorbim despre aproape 5,3 milioane de aplicări”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs.

În trecut, postul de inginer era printre cele mai căutate din România. Acum, este înlocuit de poziția de șofer, care a avut peste 150.000 de căutări active. Pe locul 2 se află meseria de asistent medical, iar lista continuă cu contabil și operator call center. Românii se interesează în mod special de salariile oferite.

Citește și despre: Peste 4 milioane de români au căutat oferte de angajare pe internet. Care sunt joburile care au întors multe priviri în prima jumătate a anului. Unele categorii ajung și la 9.000 de lei