- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Până când mai pot fi folosiți banii de pe cardurile de energie din 2023

12 Mar, 16:11 • Andrei Alina
Românii cu venituri reduse au beneficiat anul trecut de un ajutor social pentru plata facturilor la energie. Cardurile de energie au fost încărcate în două tranșe a 700 de lei, adică 1.400 de lei pentru un an.
Până când mai pot fi folosiți banii de pe cardurile de energie din 2023

Milioane de români vulnerabili au beneficiat anul trecut de carduri de energie, emise de Guvern pentru a-i ajuta să treacă mai ușor peste cheltuielile legate de încălzirea locuinței. Beneficiarii au fost pensionarii cu venitul sub 2.000 de lei, pensionarii de invaliditate cu venitul sub 2.000 de lei, persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu cu venitul sub 2.000 de lei, familiile cu alocații de susținere și familiile/ persoanele care beneficiază de ajutor social.

Citește și: Schema de plafonare pentru energie ar putea fi prelungită până în 2026. Ministrul Energiei oferă toate detaliile

 

Până când mai pot fi folosiți banii de pe cardurile de energie din 2023

Programul s-a prelungit anul trecut, astfel încât cei care aveau, la finele lui 2023, bani necheltuiţi pe carduri au putut să îi folosească în continuare. Concret, românii pot folosi banii de pe cardurile de energie până la 31 martie 2024. Sumele rămase necheltuite vor fi pierdute, potrivit normelor aprobate de către autorităţi.

Citește și: 1 milion de români ar putea plăti facturi mai mici la energie. Decizia Guvernului pentru aprilie

Facturile la energie pot fi plătite cu cardul de energie la orice subunitate a Poștei Române, la poștașul care a sosit la domiciliul beneficiarului ori online, pe site-ul Poștei Române, accesând link-ul: https://www.posta-romana.ro/sprijin-pentru-romania.html