- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Parizienii au votat soarta trotinetelor electrice de închiriat! Oficial, acestea sunt interzise

03 Apr, 08:48 • Bumbeneci Diana
În Paris au fost interzise oficial trotinetele electrice de închiriat. Parizienii au votat.
Parizienii au votat soarta trotinetelor electrice de închiriat! Oficial, acestea sunt interzise

Locuitorii Parisului şi-au exprimat duminică o opoziţie foarte largă faţă de trotinetele electrice de închiriat, aproape 90% votând împotrivă în cursul unei consultări fără precedent, potrivit datelor publicate de primăria capitalei Franţei, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Trotinetele electrice de închiriat, interzise de parizieni

Primarul Anne Hidalgo s-a angajat să respecte rezultatul, oricare ar fi acesta. După ce le-a acceptat în 2018, Parisul va deveni astfel singura capitală europeană care va interzice complet aceste trotinete la încheierea contractelor cu cei trei operatori privaţi (Lime, Tier şi Dott), pe 31 august.

Deşi iniţial susţinea această formă de transport, primarul Anne Hidalgo a militat împotriva trotinetelor electrice în ultima vreme, spunând că apar prea multe accidente şi că reprezintă un model de business prea scump, cu călătorii de 10 minute care costă 5 euro.

De partea cealaltă, cele trei companii spun că rezultatul votului a fost influenţat de prezenţa foarte scăzută la vot. Au votat 103.084 de oameni, adică aproximativ 7,5% dintre persoanele cu drept de vot din Paris.

Vezi și: Vacanța de Paște 2023. Câte zile libere vor avea elevii

Până în prezent, Roma, Lisabona, Stockholm şi Oslo au înăsprit condiţiile de utilizare a trotinetelor electrice de închiriat, în timp ce Barcelona şi Montreal au interzis circulaţia acestora. În România, discuția legată de trotinetele electrice nu a luat amploare în acest moment.

Vezi și: Și de Paște se va putea schia. „Având în vedere condițiile meteo din ultimele zile, ninsoarea, Primăria Brașov a luat decizia de prelungire a sezonului de schi și în luna aprilie”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult