- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Parlamentarii pregătesc o lovitură dură pentru industria păcănelelor. Fără jocuri de noroc în aceste localități

09 Apr, 11:43 • Adrian Popovici
Președintele interimar al Camerei Deputaților a anunțat că la votul parlamentarilor va ajunge o lege care interzice păcănelele și alte jocuri de noroc în localitățile care au sub
Parlamentarii pregătesc o lovitură dură pentru industria păcănelelor. Fără jocuri de noroc în aceste localități

Parlamentarii pregătesc o lovitură dură industria de jocuri de noroc, după cum explică președintele interimar al Camerei Deputaților. După cum explică acesta, industria din spatele acestui fenomen va suferi prima mare înfrângere în Parlamentul României și asta deoarece pe masa aleșilor se află un proiect care interzice aceste activități în anumite localități din România, transmite News.ro.

După cum explică Alfred Simonis, în Parlament există un proiect de lege care interzice existența locurilor în care se practică jocuri de noroc, cum ar fi păcănelele, în acele localități  care au o populație de sub 15.000 de persoane. În plus, parlamentarul anunță și sancțiuni mai mari pentru industria de jocuri de noroc.

„Industria jocurilor de noroc, industria păcănelelor, va suferi prima mare înfrângere în Parlamentul României. Voi convoca patru comisii în paralel cu şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, pentru a dezbate, în regim de urgenţă, prima lege împotriva industriei păcănelelor, această industrie care distruge familii, distruge familii şi care face extrem de de mult rău României”, explică Simionis.

Te-ar putea interesa și: Meseriaș dat în judecată după ce a pierdut 23.000 de euro la păcănele. Banii erau primiți de la un client pentru ridicarea unei case

Noi reguli pentru cei care administrează jocuri de noroc

”Este o primă lege, o lege care închide toate păcănelele în localităţile sub 15.000 de locuitori, măreşte amenzile substanţial şi în perioada următoare vom adopta şi celelalte legi care sunt depuse în Parlament, indiferent că vorbim de reglementarea şi eliminarea din marile oraşe.

Vrem să vedem şi cum reacţionează industria la prima lege, să vedem cum marii avocaţi plătiţi cu foarte mulţi bani, cu care am tot fost ameninţaţi în ultimele luni de zile, să vedem cum reacţionează la prima lege şi ne vom adapta pentru a doua. Sau că vorbim despre publicitatea în această industrie, care şi ea trebuie reglementată şi restricţionată substanţial”, a declarat Simonis despre noile reguli pentru jocuri de noroc.

„Astăzi vom da prima mare lovitură industriei de jocuri de noroc. O facem din scurt, de pe azi pe azi, astfel încât să producem o mare surpriză şi să facem un mare bine României”, a adăugat Alfred Simonis.

„Alte modificări putem accepta dacă sunt de bun augur. Este un prim test, o primă lovitură. În funcţie de cum va reacţiona piaţa, pentru că intrarea în vigoare este în 10 zile de la publicarea în Monitorul Oficial, adică până la finalul lunii aprilie. Vom vedea cum va reacţiona industria, pentru că din punctul nostru de vedere, la consecinţele trecute în această lege (..) nu au cum să nu o facă. Vedem şi ne adaptăm pe parcurs”, a mai spus acesta.

Citește și: Cazul șocant al unui poștaș din București! A furat peste 140.000 de lei din banii de pensii și a folosit 90.000 de lei la jocuri de noroc!